(Last Updated On: 23. marts 2016)

Politiet har nu fundet gerningsmændene – nogle ganske unge drenge – som natten mellem lørdag og søndag lavede graffitihærværk på husfacader, bilruder, fortove og busskilte i Højerup.

Se billederne fra byen:

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

HØJERUP: Natten mellem lørdag og søndag har ukendte gerningsmænd lavet omfattende graffitihærværk på flere husfacader og biler i Højerup.

– Jeg hørte nogle unge drenge, der talte til hinanden uden for mit hus – klokken var omkring 0.30. Det var nogle lyse drengestemmer, så jeg vurderer dem til at være unge teenagere, fortæller en af landsbyens beboere, Søren Holm, der bor ved gadekæret.

Tog flugten i hver sin retning
Søren Holm undrede sig over, hvem der opholdt sig ved hans hus på det sene tidspunkt, hvorfor han åbnede et vindue og anråbte drengene. Det viste sig, at der var tre drenge, som alle straks tog flugten i forskellige retninger.

Han har formentlig skræmt de tre vandalister, inden de nåede at tagge hans hus, men flere af landsbyen andre beboere var knap så heldige. På omkring 10 huse, flere biler, hegn, fortove og veje samt by- og busstopskilte er der sprayet »Hitler«, »Heil Hitler«, »Nazi« og »SS« med rød og blå graffitimaling.

Politiet efterforsker sagen
Politiet modtog søndagen formiddag kl. 10 den første anmeldelse fra en beboer på Hybenhøjvej, der indgav en anmeldelse om graffiti på sit hus. Kort efter indløb endnu en anmeldelse fra en beboer på Højerup Bygade, også om hærværk på huset i form af graffiti – anmelderne og flere andre af byens beboere fik lejlighed til at tale med politiet, som sendte en patruljevogn til Højerup; den ankom til byen omkring middagstid.
Politiet har efterfølgende fået kendskab til og kontakt med de tre unge gerningsmænd, og en SSP-konsulent er nu blevet tilknyttet sagen.

rmh

 

Skriv en kommentar