(Last Updated On: 18. maj 2016)

Læserbreve-735x415Hvad sker der dog for borgmester Mogens Haugaard? Hans læserbrev den 14. maj i Dagbladet og på Stevnsbladets hjemmeside den 18. maj er ynkelig og sørgelig læsning, og han afslører holdninger så udemokratiske, ja decideret primitive, at det ikke er en borgmester værdigt i et demokratisk land. Mogens Haugaard er nærmest født ind i Venstre, Danmarks Liberale Parti, og jeg har lært ham at kende som en rar og jordnær mand. Har magtens sødme givet ham sukkerchok og tabt jordforbindelse? Jeg tror det, desværre.

Alle er vidne til, at Venstre på Stevns i de seneste to år har været på katastrofekurs, og Mogens Haugaard har først givet de to fhv. gruppemedlemmer, Flemming Petersen og Bjarne Østergaard Rasmussen, skylden for det. Nu tilføjer han den samlede bestyrelse som skyldnere for “Venstres indre blødning”. Det er patetisk, at Mogens Haugaard ikke evner at se på sig selv. I bedste curlingbarn-stil har han nu i to år: smidt dem ud af legestuen, som han ikke gider lege med, truet med selv at gå, når han ikke får sin vilje (ref: Bjarne Østergaard Rasmussen i Dagbladet), skabt dårligt samarbejds- og arbejdsklima omkring sig (ref: Jørgen Gregersen i Dagbladet), og nu skælder han ud på Venstres bestyrelse, fordi de ikke længere vil feje for ham på curlingbanen.

Det undrer mig, at Mogens Haugaard ikke fik en advarsel af bestyrelsen, allerede dengang han og gruppeformand Bjarne Nielsen traf beslutning om at smide dem ud af kommunalgruppen, som stemte imod flertallet. I Venstre er det den lokale medlemsvalgte bestyrelse, der afgør, om et medlem skal ekskluderes. Men Mogens Haugaard og Bjarne Nielsen valgte altså at benytte den udemokratiske kattelem, der desværre er i Venstres vedtægter, til at lempe to demokratisk valgte medlemmer ud af gruppen. Den ene, Flemming Petersen, valgte godt nok selv at gå ud af lemmen med sit medlemskort, og nu harcelerer Mogens Haugaard minsandten over, at medlemmerne på Venstres generalforsamling på demokratisk vis har valgt selvsamme Flemming Petersen til en tillidspost i partiet. Jeg tror desværre, at bestyrelsen dengang havde så travlt med at se ned og feje for deres curlingbarn, at de ikke sansede at træde i karakter og fortælle “barnet”, at i Venstre er eksklusioner den medlemsvalgte bestyrelses afgørelse, og at ekskluderede medlemmer derefter kan forelægge sagen for generalforsamlingen. Det skete som bekendt ikke. Det er OK at begå fejl, og det er især OK at lære af dem, hvilket nu sker.

Men Mogens Haugaard signalerer, at han mener at have en særstatus i Venstre, når han uden vaklen taler om, at han tager kampen op i Venstre til kandidatvalget. Venstres eksklusionsregler gælder alle medlemmer, og det er jo desværre før set, at f.eks. en borgmester i en nordsjællandsk kommune og et medlem af Europaparlamentet er blevet ekskluderet af partiet på grund af deres partiskadelige adfærd. Måske Mogens Haugaard snart skulle stikke piben ind og se sig selv i et spejl. Han siger, at han har meget mere at byde på. Nej tak, siger jeg. Jeg synes, Stevns har fået nok.

Anni Cassias

Skovvejen 49

Store Heddinge.

Fhv. medlem af Venstre

 

Skriv en kommentar