(Last Updated On: 11. oktober 2019)

Kalkblokken med fiskeleret får en central plads i udstillingen, således at alle besøgende – på allertætteste hold – kan opleve Fiskeleret, og forstå dets betydning for selve livets udvikling.

Stevns: Siden foråret har Fonden Stevns Klint Besøgscenter afviklet en formidlingskonkurrence for at finde frem til, hvem der skal designe udstillingen i det kommende besøgscenter for Stevns Klint Verdensarv.

I sidste uge blev vinderen fundet: designhuset Tinker Imagineers fra Holland.

Det oplyser Fonden Stevns Klint Besøgscenter i en pressemeddelelse, hvor man også kan læste at netop Tinker Imagineers blev valgt, fordi de præsenterede en kreativ løsning på at fortælle historien om verdensarven, så den rammer de mange forskellige målgrupper, man gerne vil have til at komme til besøgscentret.

De besøgende i centrum

– Vi har helt fra starten lagt en høj overligger, og ønsker at udvikle et besøgscenter i verdensklasse. I starten af sommerferien fik vi lagt den arkitektoniske ramme med valget af Praksis Arkitekter, og vores ambitioner er ikke faldet med valget af Tinker Imagineers til at stå for den indvendige formidling, udtaler formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, Per Røner og understreger samtidig, at alle formidlingskonkurrencens tre forslag havde et meget højt niveau.

– Vores valg faldt på Tinker Imagineers, fordi de har vist en meget funktionel løsning med en fleksibel udstillingsplan, hvor brugeren er i centrum. Tinker Imagineers har tidligere leveret løsninger i topklasse, og har en lang erfaring med at udvikle formidling, som spiller på alle sanser. Og så tæller det også, at de leverede den mest overbevisende løsning på, hvordan vi formidler Fiskeleret i selve udstillingen, så gæsterne kan forbinde den historie, de får inde i udstillingen med det, de oplever, når de går langs klinten, slutter Per Røner.

Udforskning og forundring

Tinker Imagineers er et stort designhus med mange kompetencer inden for digitale installationer, interaktion og storytelling. De er i Danmark mest kendt for udstillingen på Tirpitz (Varde), og så er de lige nu i gang med at udvikle et nyt udstillingsdesign til Statens Naturhistoriske Museum.

Tinker Imagineers har opdelt besøgscentrets udstillingsrum i en zone til forundring og en zone til udforskning. De to zoner giver de besøgende mulighed for at tilpasse besøget efter egne behov og interesser.

– Disse to elementer: Udforskning og Forundring bliver helt centrale i vores formidling af verdensarven. Vi sætter kalkblokken med Fiskeleret i centrum, da det netop er Fiskeleret, som rummer beviserne, mysteriet og svaret på den massedød, der skete for 66 mio. år siden, oplyser Stan Boshouwers, der er grundlægger og leder af Tinker Imagineers.

Målet er, at gæsterne fuldt ud forstår og beundrer historien om Stevns Klint, når de har set udstillingen.

De øvrige deltagere i formidlingskonkurrencen var ART+COM Studios fra Berlin og Event Communications fra London.

Stevns Klint Besøgscenter

  • Stevns Kommune fik i november 2015 dispensation til at opføre et besøgscenter inden for strandbeskyttelseslinjen.
  • Opførelsen af et besøgscenter samt arkitekt- og formidlingskonkurrence er gjort mulig via en generøs donation på 80 mio kr. fra fra A.P. Møller og Hustru Chastine
  • Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
  • I juli 2019 valgte Fonden Stevns Klint Besøgscenters bedømmelsesudvalg Praksis Arkitekter som den tegnestue, der skal opføre det nye besøgscenter.
  • Nu har Fonden Stevns Klint Besøgscenters bedømmelsesudvalg valgt Tinker Imagineers som det designhus, der skal stå for formidlingskonceptet.
  • Lige nu er arbejdet med at projektere opførelsen af besøgscentret i gang.
  • Første spadestik tages i 2020.
  • Besøgscentret forventes indviet ultimo 2021.

Skriv en kommentar