(Last Updated On: 8. august 2014)

Horisonten2OKFra venstre ses formand for AGiS Stevns, Venke Fro Larsen, forstander for Horisonten STU, Paw Koch samt en af skolens lærere, Mary Viller Hansen. Billedet blev taget i sidste uge, og som det fremgår, er bygningen ikke færdigrenoveret endnu. Men det vil den være, når der på næste søndag er åbningsreception. (Foto: Rikke Michael Hansen).

STORE HEDDINGE: Første skoledag på den nye STU – Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse – Horisonten i Store Heddinge er mandag den 11. august. Særligt er det også, at der er kommet en STU lokalt på Stevns. Ligeså særligt er det, at uddannelsen – sammen med det tilhørende botilbud – får til huse i den gamle stationsbygning i Store Heddinge. En bygning, som mange nok havde forventet, ikke ville få lov at overleve. Men den er blevet gennemrenoveret og står nu klar til at modtage de indtil videre 10 tilmeldte elever på den nye ungdomsuddannelse.
Dagen inden skolestart – altså om søndagen den 10. august – inviterer Horisonten STU indenfor til en hyggelig åbningsreception på den nye skole og i det nye botilbud.
Anni Cassias er – i sin egenskab af stifter af facebookgruppen ”Bevar Store Heddinge Station” – blevet spurgt, om hun vil klippe snoren til den nyrenoverede bygning, mens borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) holder tale og afslører skolens nye Horisonten facadeskilt.
Åbningsreceptionen starter klokken 14.00 og byder, udover snoreklip og taler, på rundvisning i den gamle stationsbygning – både på skolen, der holder til i stueetagen og i botilbuddet på første sal. To unge er allerede flyttet ind i botilbuddet, og dem kan man også hilse på.  Patrick, som var den allerførste, der flyttede ind, laver for resten Nutellalagkage – og der skulle være nok til alle.
Der vil også være lejlighed til at hilse på og få sig en snak med skolens forstander, Paw Koch og skolens lærerstab: Mary Viller Hansen, Casper Birkeholm, Bettina Anthony og Samir Christian Hyge-Sabri samt venner fra AGiS Stevns, som er en forening for unge og voksne med Asperger Syndrom.
rmh

Skriv en kommentar