(Last Updated On: 31. marts 2020)

Det tidligere Nybom Vine i Algade får nyt liv

Pedel Sune Herguth G. Nielsen (tv) og forstander Paw Koch, på besøg i et af Horisonten STU’s nye besiddelser i Store Heddinge. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Horisonten STU er en ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, og i sidste uge fik forstander Paw Koch overdraget nøglerne til institutionens nye uddannelsessted.

Uddannelse og bolig

Pakhuset, som blev opført i 1901 i Algade 12C, er også kendt som Grønvolds Gård i Store Heddinge.

Bygningen blev totalrenoveret i 1996 med respekt for ejendommens stil og karakter, og det er en glad forstander som står på de smukke fyrplankegulve, og fremviser det kommende domicil, som ligger i en gård mellem Huset Bent Møller og Meny.

– Det skal blive vores hovedundervisningssted, siger Paw Koch, og fortæller, at der bl.a. skal indrettes et stort fællesrum, produktionskøkken og almene undervisningslokaler.

– Vi bevarer værksteder og musiklokaler i stationsbygningen, og boligerne, men til gengæld planlægger vi at indrette tre-fire klubværelser i Pakhuset, forklarer han.

Ny stor Gamer-sal

En af nyskabelserne bliver en 200 kvadratmeter stor gamer-sal med op til 30 spillepladser.

– Vi samarbejder med Alpha Esport Stevns, og vi har mange gamere i målgruppen, oplyser Paw Koch, som regner med at finde flere partnere, oprette praktikpladser, fordi e-sport har stor medvind.

– Der kan også blive tale om udlejning til f.eks. weekendarrangementer, lyder det.

Men først skal den nye STU-skole indrettes, og her hjælper arkitektfirmaet Arkon, så huset kan indvies den 1. august i år.

– Vi bruger lokale håndværkere, men alt hvad vi kan, klarer vi selv, siger pedel Sune Herguth G. Nielsen, som i fremtiden skal holde endnu en ejendom i god stand.

– Jeg har heldigvis et godt håndelag, siger han, som skal stå for den løbende vedligeholdelse, og en af de første opgaver på to-do listen er, at nykalke pakhuset.

Udvider catering

Horisonten STU har et helhedspædagogisk og socialøkonomisk koncept, hvor der bl.a. drives møntvaskeri og catering.

– Vi regner med at udvide catering, da vi har mange unge, som er interesseret i at lave mad, siger Paw Koch.

Både Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune har benyttet sig af de unge madlavningsglæde til forskellige arrangementer, og så sælges der mad fra caféen Kokkeriet, som ligger i Østergade i Store Heddinge.

– Det er en fordel for de unge, at vi har væresteder rundt om i byen, og at vi kan adskille boliger og undervisning for flere, så de også får bevæget sig noget mere, smiler Paw Kock, mens han beundrer Pakhusets flotte frilagte tagkonstruktion fra dengang man brugte solidt egetræ.
sky

Skriv en kommentar