(Last Updated On: 13. januar 2020)

Horisonten STU har købt pakhuset i baggården til Algade 10. Her skal indrettes undervisningslokaler, mens stationsbygningen primært skal være beboelse.

Af Henrik Fisker

Forstander Paw Koch (tv.) og bestyrelsesformand Hans Christian Rasmussen købte torsdag eftermiddag i sidste uge det gamle pakhus i Algade 12C af Nicoline Nybom. (Fotos: Henrik Fisker)

Store Heddinge: En markant ejendomshandel blev torsdag i sidste uge underskrevet i det centrale Store Heddinge, da Horisonten STU blev ejer af det gamle, hvide pakhus på adressen Algade 12C.

Sælgeren er Nicoline Nybom, der erhvervede den 1.000 kvadratmeter store ejendom for fem år siden og indrettede sin vinhandel her i nyrenoverede lokaler.

Stort pladsbehov

Ejendomshandelen er kommet i stand på kort tid efter, at Nicoline Nybom satte pakhuset til salg. Overdragelsen er aftalt til den 1. april, mens parterne har aftalt at holde salgsprisen for sig selv.

For Horisonten STU er købet af Pakhuset den største investering siden åbningen af den gamle stationsbygning i Store Heddinge i august 2014. Forstander Paw Koch og bestyrelsesformand Hans Christian Rasmussen lægger ikke skjul på, at de længe har haft et ønske om en markant udvidelse af arealet.

– Uddannelsen har vokseværk i takt med, at vi får flere elever. Det skaber et behov for flere linjer, og det kræver plads at udfolde sig på. Derfor har det længe været et ønske at få en udvidelse, der kan mærkes. Det får vi nu i Pakhuset, der ligesom stationen er én af byens gamle bygninger. Den har stil og sjæl og er meget smukt renoveret, siger Paw Koch.

Pakhuset er opført i 1901 og var oprindeligt sækkelager for byens købmand: Christian Richter.

Læs mere i ugens udgave af Stevnsbladet, der udkommer onsdag den 15. januar.

Skriv en kommentar