(Last Updated On: 2. december 2021)

Elevrådet på Hotherskolen i Hårlev har fået penge til to fodboldmål fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

Skoleliv: Man kan vist godt sige, at eleverne på Hotherskolen har scoret mål med deres ansøgning til Mejeriernes Skolemælkelegat, som to gange om året uddeler legater, som støtter projekter og aktiviteter, som gavner skoleelevers fællesskab, sundhed og læring gennem leg og aktiv deltagelse.

”Elevrådet søger om penge til et sæt fodboldmål til skolens store græsplæne,” skrev Birgitte Thrane, som er kontaktperson til elevrådet, i ansøgningen, og nu kan elevrådet glæde sig over at få 1.500 kr. til fodboldmål.

– Ja, vi er rigtig glade for at være så heldige at modtage skolemælkslegatet. Med pengene kan vi indkøbe to fodboldsmål til vores store græsplæneområde. Før har eleverne brugt deres trøjer og jakker som ”stolper”. Og det har vist været ok, men … Nu kan de også spille på overlæggeren og på stolpen. Så bliver det jo noget mere rigtig fodbold, lyder det fra elevrådslæreren Birgitte Thrane.

Også eleverne er glade:

– Det er megafedt at vi har fået legatet, siger Magnus fra 8. klasse.

Elevrådets kontaktlærer Birgitte Thrane på banen hvor de nye mål skal stå. (Privatfoto)

Ekstra oplevelser og viden

Der var 918 ansøgninger i den bunke, som et dommerpanel vurderede i begyndelsen af november, så der var stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne.

Det glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

– Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 41 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret, siger han om Skolemælkslegatet, der uddeles to gange årligt, i foråret og efteråret, fra en pulje på i alt 200.000 kr.

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen.

Skoleelevernes landskonference

Hotherskolens aktive elevråd har været med på Skoleelevernes landskonference 2021.

– I elevrådet blev vi tilbudt at komme med til Skoleelevers landskonference, fortæller Patrick Øzhan fra 9a, som suppleres af Adrian Hempel fra 8x, der oplyser, at det var fordi eleverne gerne ville være med til at ændre på forskellige områder i skolen og få nye venner, fortsætter Adrian Hempel fra 8x.

– Alle elevråd på landets folkeskoler bliver tilbudt at deltage i landskonference, fortæller Birgitte Thrane.

De tre elevrødder, Adrian, Luna og Patrick, som deltog i Skolelevernes Landskonference. (Foto: Birgitte T. Christiansen)

Og Luna Jacobsen fra 9a fortsætter:

– Det er her alle elever kan komme med forslag til, hvordan vi elever kan forbedre vores eget undervisningssted.

– Der var flere gode bud på hvordan vi kan forbedre skolen. F.eks. toiletter, der ikke var kønsopdelte, gratis skolemad, kortere skoledag og bedre it-værktøjer, siger Adrian Hempel, og alle tre elever fortæller om, at der blev stillet forslag om bedre og mere seksualundervisning med minimum 20 lektioner om året, og så en skoletest som tjekker om eleverne har haft nok seksualundervisning.

Og så var der forslag om at ordblindetesten allerede skal tages i 5 kl., så flere elever kan få dysleksihjælp tidligere end nu, beretter de tre begejstrede elevrødder, og Adrian fra 8. kl. er frisk på endnu en tur næste år.
sky

Skriv en kommentar