(Last Updated On: 19. maj 2016)

21MSB PHotherskolen kulturudvekslingHÅRLEV: Som en del af et projekt, der skal fremme forståelsen for andre kulturer, havde Hotherskolen i sidste uge besøg af elever fra en skole i Budapest. Elever fra 7. og 8. klasse fra Hotherskolen var i vinter nede og besøge skolen Sashegyi Arany Janos Altalanos Iskola es Gimnazium i Budapest.

I sidste uge blev det så deres tur til at være værter, da 10 elever og to lærer fra skolen i Budapest kom på besøg.- Verden kan godt virke som et lille sted, når man bor i Hårlev, så sigtet med projektet har været at udvide elevers horisont og give dem en oplevelse af, at vi også er en del af et større europæisk fællesskab, fortæller Birgitte Thrane Christiansen, der er lærer på Hotherskolen.

For at give de udenlandske eleverne indblik i den danske kultur og historie blev de vist rundt på Hotherskolen og besøgte fire andre skoleklasser. De fik også set Stevns Klint og var på byvandring i Køge. Ugen bød også på en tur til København, hvor eleverne blandt andet så Den lille Havfrue, Langelinie, Amalienborg og Nyhavn.

Eleverne skal lære at tage ansvar

Eleverne fra Budapest boede hos de danske elever og deres familier, og netop det har været en vigtig del af projektet, der også har til formål at lære eleverne at tage ansvar.

– En af eleverne fortalte mig, at han synes, at det havde været et stor ansvar at have en elev boende, for han skulle hele tiden være opmærksom på, at hans gæst havde det godt. At tage ansvar for andre og tilsidesætte egne behov er også vigtig at lære eleverne, fortæller Birgitte Thrane Christiansen.

Hotherskolen vil gerne fortsætte kulturprojektet næste år, og de har derfor, som de har gjort de sidste ti år, søgt om EU-midler  til projektet.

(Foto: Hotherskolen)

Skriv en kommentar