(Last Updated On: 29. december 2020)

DBU kårede Connie Olsgaard fra AIK 65 Strøby som en af Danmarks 50 frivillige fodboldhelte.

Det var landsholdsspiller Sofie Junge Pedersen som gav Connie Olsgaard det glade budskab. (Fotomontage: DBU, Henrik Fisker og Mikkel Hoffmann-Rasmussen)

Af Klaus Slavensky

Sport: Det der med fysiske overraskelser, blomsterbuketter og lokalpressen med kameraet klar, duer ikke i corona-Danmark.

Så det var via telefonen at landsholdspiller Sofie Junge Pedersen overraskede Connie Olsgaard fra AIK 65 Strøby, at hun er blandt de 50 frivillige, som DBU og Arbejdernes Landsbank hylder som en del af kampagnen: Hele Danmarks Frivillige fodboldhelte.

50 frivillige blev hyldet

Der har været hundredvis af indstillinger, og DBU og Arbejdernes Landsbank udvalgte ikke mindre end 50 frivillige.

Ingen af dem vidste imidlertid, at de var blandt de udvalgte, og de seneste dage, har de fået sig en glædelig overraskelse.

Connie Olsgaard fra AIK 65 Strøby blev indstillet af Carsten Larsen, fordi ”hun er en tornado, der aldrig slapper af, og altid er klar på at arrangere et arrangement i klubben”.

Foruden æren og overraskelsen modtog AIK 65 Strøby også et sponsorat til en værdi på 15.000 kroner, som kan bruges på bolde, udstyr eller uddannelse til de frivillige.

Aktiv i over 28 år

Connie Olsgaard modtog Stevnsprinsen i 2010, så det med hyldest er måske et 10 års fænomen.

– Jeg er jo sådan en som bedst kan lide at stå bagest, og bare lave det frivillige arbejde, forklarer hun til Stevnsbladet.

– Vi gør det jo ikke for at blive hædret, men vi påskønner selvfølgelig sådanne skulderklap, lyder det fra en af Danmarks bedste frivillige fodboldhelte.

Connie Olsgaard er fra en generation, som ikke selv havde muligheden for at spille pigefodbold, men hun har mere end indhentet denne ’fortabte’ tid.

– Jeg har været en del af fodboldlivet i over 28 år, og det startede med, at jeg stod på sidelinjen da min mand spillede og siden vores børn. Så blev jeg klubkasserer, og nu administerer jeg AIKs oldgirls og deres kampe, og er træner for vores fodbold fitnesshold, som mødes hver tirsdag mellem kl. 18-19, fortæller Connie Olsgaard.

Den lokale fodboldfamilie

DBU og Arbejdernes Landsbank ville gerne hylde disse fantastiske personer, og derfor inviterede de alle til at indstille deres frivillige fodboldhelt, så de kunne modtage den hyldest, som de fuldt ud fortjener.

Den tidligere højrespiller på herrelandsholdet, Lars Jacobsen, har været et af ansigterne bag kampagnen.

– Det er de frivilliges skyld, at jeg elskede at komme til fodbold som barn. Den følelse glemmer jeg aldrig. Det er deres utrættelige arbejdsindsats, der udgør fundamentet, som både min og andre fodboldspilleres karrierer udspringer fra, forklarer han.

Det er de frivillige, som hver dag står klar med åbne arme til at tage imod dig og dine børn. Som prioriterer tid væk fra deres egne familier for at investere tid og energi i den lokale fodboldfamilie, hedder det som begrundelsen for DBU’s initiativ.

Skriv en kommentar