(Last Updated On: 28. marts 2019)

Her skal »Hundeskoven« ligge. For enden af Strandparksvej, efter Spejderhytten. Det er det frie område over for legepladsen ved stien ned til Tryggevælde Å, som nu gøres til fristed for hunde, som elsker at løbe løs. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby »Vuf« Egede: Anne Rosell Holt fik en god idé da hun gik tur med sin golden retriever Simba.

Hun bor i Strøby Egede, hvor der er både park, skov og eng tæt ved. Men trods dette kom idéen om en decideret hundeskov.

De mange fordele

Mange familier i Strøby Egede ejer dejlige, legesyge hunde, som kan få stor glæde af en hundeskov, lyder argumentet fra Anne Rossell Holt.

– I en hundeskov kan hundene snuse, søge, grave, lege med de andre hunde, løbe og forcere forhindringer. Ejerne kan trygt lade dem løbe frit, da indhegningen vil sørge for de ikke løber væk, f.eks. efter vildt eller en dejlig tæve i løbetid, forklarer hun.

Total opbakning

Hun var tilsyneladende ikke ene om at se en hundeskov som en fordel, og nu har hun fået total opbakning fra Stevns Kommunes Plan, miljø og Teknikudvalg.

– Ja, det er korrekt, at udvalget den 12. marts godkendte etablering af en hundeskov/område på et kommunalt areal syd for Solgårdsparken, bekræfter Natur- & miljømedarbejder Tine Jensen.

– Solgårdsparkens Venner har ligeledes været inddraget i processen, selvom arealet ligger udenfor Solgårdsparken. Der er tale om en forsøgsordning i første omgang, idet brugerne selv skal holde arealet. Materielgården vil tømme hundespand. Vi regner fortsat med, at projektet kommer op at stå en gang i løbet af foråret, siger Tine Jensen.

Anlæg koster 42.000 kr.

Engangsoprydning og klargøring af område inkl. indkøb og opsætning af hundespand løber op i 8.000 kr. Hegn inklusiv. opsætning, nedtagning af gammelt hegn anslås til 34.000 kr.

Hertil kommer løbende drift med tømning af hundespand 5.000 kr. per år.

Dette sidste er dog under forudsætning af, at der er tale om samordning med øvrig skraldetur.

Udgiften afholdes af landsbypuljen.

Fyraftensmøde med dialog

Det har naturligvis vakt stor glæde hos Anne Rosell Holt, som sammen med Louise Klein, også fra Strøby Egede har inviteret andre hundeluftere til informationsmøde om forsøgsordning med hundeskov i årene 2019-2020.

Det sker som et Fyraftensmøde onsdag den 3. april kl. 17.30-18.30 i festlokalet ved siden af biblioteket i Strøby Egede.

Her vil Anne Rosell Holt lægge op til en dialog om ønsker for hundeskoven, herunder regler og drift.
– Jeg tænker det mere som et interessefællesskab frem for en egentlig forening, siger hun og ser frem til at mange møder frem og er med til at skabe et godt friluftsområde for menneskets bedste ven.

sky

 

Skriv en kommentar