(Last Updated On: 8. februar 2022)

Sangerinde og sangskriver, Sys Bjerre samarbejder med cellist og indehaver af Scandinavian Cello School, Jacob Shaw om at komponere og skrive en ny Stevnssang.

Sys Bjerre og Jacob Shaw tager gerne rundt til en kop kaffe og en snak i de stevnske foreninger for at få inspiration til den nye Stevnssang. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen)

Af Rikke Michael Hansen

Stevns: ’Hvad er Stevns for dig?’ Sådan spørger Sys Bjerre og Jacob Shaw. De vil nemlig gerne have stevnsborgernes input til en ny Stevnssang, som får premiere ved en koncert i Tivolis Koncertsal.

Sangens arbejdstitel er ’Vores Stevns’, og på engelsk ’This is Stevns’ – og sangen skal være en form for nationalsang for Stevns.

En kærlighedserklæring til Stevns

– Jeg er forelsket i og stolt af området. Det vil jeg gerne besynge på den gammeldags måde med en fællessang, der hylder. Det skal være en kærlighedserklæring til Stevns, forklarer Sys Bjerre, som nyligt er flyttet tilbage til Stevns, og som også, sidste gang hun boede på Stevns, skrev en del fællessange og salmer.

Også Jacob Shaw, som sammen med kæresten Karen flyttede til Lund i 2018 og etablerede verdens første cellocenter, Scandinavian Cello School (SCS), er faldet godt til i det stevnske.

– Jeg føler mig virkelig hjemme på Stevns. Jeg kan huske engang, da Karen og jeg havde været i Sydkorea, hvor vi havde haft travlt med koncerter. Vi landede i Københavns Lufthavn en tidlig morgen kl. 5. og vi nåede til Lund, da solen stod op. Det var så smukt – der er ikke noget sted, som her, konstaterer Jacob Shaw.

Med stevnsborgernes ord

Ambitionen er bl.a. at skrive en sang og et symfonisk værk, med cello-ensemble og korstykke. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen)

Selvom både Sys og Jacob har stærke følelser for Stevns, så har de brug for hjælp til den nye Stevnssang.

– Sangen skal skrives sammen med stevnsborgerne. Jeg er pennefører, men det skal være med stevnsborgernes ord, forklarer Sys.

– Hvad er Stevns for dig?, spørger Sys og uddyber, at svarene både kan være i form af anekdoter, historier, værdier og følelser. Og at ’dig’, det omfatter både stevnsboere og tilflyttere, altså alle dem, som bor – eller har boet – i Stevns Kommune.

Har ovenstående sat gang i nogle tanker, er man meget velkommen til at skrive herom til Sys og Jacob på e-mailen: office@scandinaviancelloschool.com. De kommer også meget gerne på besøg til en snak og en kop kaffe i foreninger ol. for at få input til den nye Stevnssang.

Verdenspremiere i Tivolis koncertsal

Ambitionen er at skrive en sangbar sang og et symfonisk værk samt at producere en video, som visuelt skal vise Stevns frem.

SCS er den 4. juni kl. 14 inviteret til at give koncert i Tivolis koncertsal, og Sys Bjerre er med som star artist. Her vil de for første gang optræde med den nye Stevnssang.

Skriv en kommentar