(Last Updated On: 4. november 2021)

Ikke en valgkamp uden vejnet og stisystemer i Strøby Egede er på programmet. Således også på vælgermødet i Strøbyhallen.

Af Erik Nielsen
Næsten 200 vælgere var mødt op i Strøbyhallen for at høre, hvad lokalpolitikerne vil gøre for at sikre den bedst mulige udvikling i det nordlige Stevns omkring Strøby og Strøby Egede. (Foto: Erik Nielsen)
Strøby Egede: – Det er en elefant, der skal tages i mindre bidder!
Sådan sagde borgmester Anette Mortensen (V), da den evigt tilbagevendende debat om nye veje og stisystemer i Strøby Egede og Strøby-området kom op som et punkt på dagsordenen, da flere lokale grundejerforeninger havde inviteret politikere og vælgere til at møde hinanden i Strøbyhallen onsdag aften.

Cykelstien kommer

Hun afviste, at der slet ikke er sket noget i den forgangne valgperiode og pegede på, at der er lavet et Helle-anlæg ved Strandparksvej og der er udvidet vejbaneanlæg ved Hybenrosevej. Derudover er der politisk enighed om, at der skal anlægges en hævet cykelsti hele vejen gennem Strøby Egede.
– Det bliver lavet når vejen alligevel skal graves op i forbindelse med separat-kloakeringen, der jo har været forsinket af forskellige årsager, sagde borgmesteren efter at have lyttet til debatten et stykke tid.
Alle var sådan set enige om, at der skal gøres noget for trafikanter og borgere i Strøby Egede vedrørende en bedre infrastruktur. Men ikke mange bed på Michael Graakjærs og SFs vision om at gøre Kystvejen ensrettet og skabe en promenade, som lægger mere op til bløde trafikanter end biler og busser.
– Det er da en sympatisk tanke, men jeg må også bare sige, at sådan er verden jo ikke. Og det er en utopisk drøm, at alle skal gå over til kollektiv trafik, sagde Martin Henriksen fra SF.
En borger i salen mente, at chancen for at gøre Kystvejen bredere var forspildt for længe siden, så det eneste man nu kan satse på er en såkaldt “to minus én-vej”.

Hvem skal betale?

Flere andre politikere ud over borgmesteren var inde på, at der er regnet på, at en udvidelse af Kystvejen vil koste 40 millioner kroner.
– Hvor skal vi få de penge fra Michael Gråkjær. Det har jeg ikke hørt dig sige? Det er alligevel en sjat i vores budget, da det stort set er det vi bruger til anlægsopgaver i hele kommunen på årsbasis, sagde Anette Mortensen.
Line Krogh Lay slog også nærmest opgivende ud med armene og sagde, at spørgsmålet om Kystvejen er en gordisks knude, der nærmest er umulig at løsne, da det er svært at udvide vejen både på grund af vejens beliggenhed og kommunens økonomi.
– Men det er da en fantastisk vision, som hun sagde.

Politisk vilje?

Det fik en borger fra salen til at indskyde, at det ikke er forslag til infrastruktur i Strøby Egede, det skorter på – men politisk vilje?
Den bold greb den konservative kandidat i panelet Dorthe Winberg.
– Nu taler vi veje. Men det er i høj grad også sammenhængende stisystemer vi mangler for hele området. Nu er der i den forgangne periode vedtaget to lokalplaner i området, hvor sammenhængende stier ikke er tænkt ind. Så jeg undrer mig lidt over, at de siddende politikere kan sidde og sige, at der er sket noget. Jeg sad og sagde det samme i sidste valgkamp, og siden er der også kommet en udviklingsplan for Strøby Egede, der heller ikke tager højde for problemet med sammenhængende stier, sagde hun til de forsamlede og gjorde det klart, at det var noget hun i høj grad ville arbejde for.
Henning Urban Dam, der er den socialdemokratiske borgmesterkandidat mente, at Brinken kunne åbnes for bløde trafikanter. Og han ville gerne lægge “hånden på kogepladen”, som han sagde det for at gå i dialog om problemerne med infrastruktur i Strøby Egede.
– Det er stor problemer. Og det er nemt at sige og svært at gøre, konkluderede han.
Viggo Boe Hansen, der sidder i den lokale borgerforenings bestyrelse lod alle vide, at han og flere af de grundejerforeninger, som arrangerede vælgermødet allerede har lagt et stort arbejde i at anskueliggøre for embedsværk og politikere, hvad der kan gøres for at aflaste trafikken i Strøby Egede.
– Det er anskueliggjort med billeder og næsten ingen tekst, så alle kan forstå det, så I kan bare gå i gang, lød det fra Viggo Boe Hansen.

Skriv en kommentar