(Last Updated On: 26. oktober 2020)

 

I 2019 var det Hennings Urban Dam Nielsen (S), som overrakte pris og gave til årets modtager af handicapprisen Hanne Østerlund. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Foreningsliv: Det er tid til at finde kandidater til årets handicappris, mener Handicaprådet på Stevns, og derfor efterlyser de kandidater.
Alle kan være med til at indstille, og prisen uddeles torsdag den 3. december, der er FN’s internationale handicapdag.

Problemer i fokus

Hvis man kender nogen, som har fortjent et skulderklap for sit engagement, arbejde eller indsats i forhold til andre borgere, der har udfordringer af forskellig art, så må man endeligt udfylde kommunens skema eller på anden vis tilkendegive hvem der fortjener anerkendelsen.
De sidste år er prisen gået til Stevns Lydavis, nattevagt på Stevnshøj Hanne Østerlund, økonoma Gerda Hansen, og de frivillige hjælpere ved LOF´s kompenserende svømning.
– Handicaprådet er den korteste afstand til det politiske niveau i Stevns kommune, og vi vil gerne sætte handicappede og andre besværede borgeres problemer i fokus i dagligdagen, fortæller John Dalsgaard Jensen.

Ingen skal udelukkes

I år sætter Danske Handicaporganisationer (DH) fokus på, at flere børn og unge med handicap skal med i fællesskaber.
For selvom man skulle have børnegigt, høretab, angst eller autisme, så har man brug for at være en del af fællesskabet i din klasse og være sammen med venner efter skole, mener Handicaprådet.
– Ingen børn bør være ensomme og udelukket fra fællesskaberne. Børn og unge med handicap har også brug for at være med i frikvarteret, have legeaftaler efter skole og deltage på udflugter og lejrskole. Det giver livskvalitet, når man føler sig som en del af fællesskabet og har venner at snakke med, siger John Dalsgaard Jensen.

Alle med i fællesskabet

Handicaprådet sætter lige nu fokus på unge handicappede på Stevns, fordi man gerne støtte og hjælpende at sikre uddannelse for unge handicappede og forsøge at afdække og
hjælpe med at skaffe tilbud, der matcher den enkelte unge.
– Det kan være meget vanskeligt at finde frem til de unge vi gerne vil hjælpe, og vi prøver derfor nu at skabe kontakter til enkelt personer og forbund der har unge i deres omgangskreds der kunne bruge hjælp af oven nævnte karakter. Vi håber meget at høre fra jer, siger John Dalsgaard Jensen og tilføjer denne appel:
– Hvis nogen skulle have lyst at gå ind i arbejdet i handicaprådet, hører i også meget gerne fra jer. Selv om vi har fokus på de unge lige nu, er det jo også nok værd at nævne at der næste år er kommunalvalg og
det er en god tid at gøre opmærksom på alle de ting der rører sig omkring vores gruppe, og jo flere der kommer med input jo flere politikere kan vi få i tale, så de kan have os i tankerne når der skal tages stilling til
anvendelse af kommunens midler, lyder det fra John Dalsgaard Jensen fra Handicaprådet.

Send forslag til …
Man kan sende sit forslag til: www.stevns.dk/formularer/handicapprisen-2018

Skriv en kommentar