(Last Updated On: 24. september 2020)

Stevns: Hvert år uddeler Folkeoplysningsudvalget i Stevns Kommune Stevnsprisen til en forening eller person, der har gjort en ekstraordinær indsats for kultur- og foreningslivet i kommunen.

Erling Boutrup Nielsen var tilbage i 1993 den første til at modtage Stevnsprisen. Han modtog prisen for sit store arbejde for idrætten, herunder 25 års arbejde i Sydstevns Gymnastik og Idrætsforenings bestyrelse.

Siden har Folkeoplysningsudvalget uddelt prisen 27 gange.

’Du fremstår uselvisk. Det er sagen, ikke personen, som er det vigtigste grundlag for det frivillige arbejde’, lød det om prismodtager Inge-Lise Petersen, da Kurt Jakobsen begrundede valget af Stevnsprismodtageren 2019. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Iblandt prismodtagerne er Grethe Fischer, som i 2009 modtog Stevnsprisen for gennem 20 år at have stået i spidsen for Stevns Amatørscene. Herudover modtog hun prisen for at spotte nye talenter og have været med til at gøre det stevnske kulturliv rigere med positiv indflydelse på integration.

Senest (2019) modtog Inge Lise Pedersen prisen for sin store frivillige indsats som formand i Dansk Handicap Forbund på Stevns, bestyrelsesmedlem i Stevns Frivillighedscenter, frivillig i Folkekirkens Nødhjælp, danske handicap organisationer og Handicapråddet på Stevns. Alt sammen til gavn for mange borgere og foreninger.

Indstil din kandidat senest 31. oktober

Hvem skal modtage Stevnsprisen i 2020? Ja, det er op til borgerne i Stevns kommune, som opfordres til at komme med forslag til, hvem der skal være årets prismodtager.

Folkeoplysningsudvalget vil ud fra de begrundede forslag stå for udvælgelsen.

Udvalget inviterer desuden til reception i december måned, hvor prisen vil blive overrakt.

Selve prisen vil være en ting, der kan være symbol på netop det gode arbejde, den store indsats eller kammeratskabet.

Forslag til modtagere af årets Stevnspris skal sendes til kultur-fritid@stevns.dk senest den 31. oktober 2020.

Skriv en kommentar