(Last Updated On: 12. april 2021)

Den 24. marts udtalte Flemming Petersen (FP) til Stevnsbladet, at Stevns Kommune ud af 250 km2 vil udlægge 69 km2 til skov.

Danmark består for nærværende af cirka 15 procent skov, men ifølge FP vil Stevns kommune altså udlægge 69 km2, som svarer til cirka 27 procent, og altså næsten dobbelt så meget som på landsplan. Det lyder fantastisk, men er nok også for godt til at være sandt.

Det kan være svært at se, hvor skovene skal være, især når man siger nej til skovrejsning til borgere, og samtidig vil fælde en skov i forbindelse med den nye omfartsvej.

Kommunens areal (den mest sprøjtede kommune på Sjælland, nummer tre i Danmark (2017)) består af 72 procent landbrugsjord, oveni skal lægges de 27 procent til skov. Så er der én procent tilbage til bygninger, veje, private grunde med mere! Så hvor skal træerne stå, FP?

I Hjørring gav landmændene frivilligt tre procent af deres jord til vild natur, men kan man forvente, at landmændene på Stevns vil gøre det samme? Og skal regnestykket passe, er det vist ikke nok med tre procent.

Solcellerne på fritidshuset i Rødvig – fungerer de, eller er de sat i bero pga. lovgivningen?

Med venlig hilsen
Finn Holmager
Havnelev Enghave 22
Rødvig

Skriv en kommentar