(Last Updated On: 31. august 2018)

Det giver 6. klasserne fra Store Heddinge Skole med deres bud på, og pizzaerne med et islæt af klinten kan opleves og smages til Stevns Fødevarenetværks Høstmarked 16. september

Eleverne blandede og æltede i forrige uge dejen og i sidste uge cyklede eleverne i samlet flok til Klippingegård. Her viste gårdejer William Perch-Nielsen eleverne rundt, så de kunne se og smage på grøntsagerne og urterne, som måske bliver en del af deres stevnspizza. (Foto: Stevns Erhvervsråd)

Stevns: En pizzakant som klint, fiskeler af pesto eller måske sprøde salatblade som bølger? 6. klasserne fra Store Heddinge Skole har fået til opgave at give deres bud på, hvordan de vil fortolke Stevns Klint på en pizza.

Pizzaerne er kulminationen på et uddannelsesforløb i madkundskab, som er blevet til i et samarbejde mellem turismekonsulent Thor Nielsen fra Stevns Erhvervsråd, Stevns Fødevarenetværk og Store Heddinge Skole. Forløbet skal øge elevernes kendskab til den lokale fødevareproduktion og inspirere dem og deres familier til at bruge lokale fødevarer derhjemme.

Opgaven, som eleverne er blevet stillet, lyder på at lave en pizza med et strejf af Stevns Klint. Eleverne kan vælge mellem fire forskellige varianter: En med svinekød, en med oksekød, en vegetarpizza og en dessertpizza.

Skal give ’mad-mod’

Turismekonsulent Thor Nielsen er initiativtager, og for ham handler det om at brande Stevns som et sted, der producerer fødevarer af høj kvalitet.

– Jeg vil gerne have, at eleverne tager deres oplevelser med hjem og fortæller om smag og muligheder ved de mange gode produkter. Jeg vil også gerne, at ungerne får lidt ’mad-mod’ – altså mod på at prøve nye fødevarer og nye måder at kombinere fødevarerne på. På sigt håber vi, at det er med til at øge kendskabet til Stevns’ fødevarer og skabe stolthed over at tilhøre og bo i Stevns, forklarer Thor Nielsen.

Kåring til høstmarked

Den 16. september kan man opleve eleverne kreere de færdige pizzaer til Stevns Fødevarenetværks Høstmarked på Engvang Frugtplantage.

Her kan gæsterne smage de forskellige pizzaer og sammen med et dommerpanel være med til at kåre den bedste Stevnspizza.

 

Skriv en kommentar