(Last Updated On: 6. september 2019)

Se stemningsbillederne fra det økologiske høstmarked hos Brinkholm – med dans og musik i gården, klappegeder, gamle cykler, humleranker, uldne får, solsikker i køkkenhaven mm. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Lille Linde: Solen skinnede på det hyggelige andelslandbrug Brinkholm, der den sidste dag i august havde inviteret til økologiske høstmarked på andelslaugets firlængede bondegård.

Mange slog vejen forbi og kiggede indenfor på gårdspladsen, hvor boder med økologisk mel, sød honning, hjemmebrygget øl, spændende urter og te, fine buketter og friske grøntsager fristede med smagsprøver og muligheden for at købe med hjem.

I caféen kunne man købe sig et måltid mad af gårdens produkter, tilberedt af den socialøkonomiske virksomhed Kulturhuset Leopold i Karise.

Et firmands spilleorkester sørgede for festlig Cajun-musik og sang, hvilket fik flere af gæsterne til at danse Cajun Freeze på gårdspladsen.

Også børnene havde meget at tage sig til: udover at gå på opdagelse i lader og udbygninger, lokkede det rislende vand ved Tryggevælde å – for var der mon nogen fisk. På markerne stod de tykpelsede får og langhårede geder, og sidstnævnte fandt sig tålmodigt i at blive klappet. Der var også bolde, sjove cykler, høje stylter og en gammel traktor, som der gerne måtte kravles på. Og mulighed for at male mel og gå på skattejagt.

Det var ikke bare på Brinkholm, at høsten blev markeret med et høstmarked. Økologisk Landsforening oplyser, at 59.700 besøgte én af de i alt 84 økologiske landmænd, som i weekenden havde inviteret indenfor på deres gårde.
rmh

Skriv en kommentar