(Last Updated On: 9. marts 2021)

På onsdage vil borgere i gruppe 2 og 3 fra i morgen, onsdag den 10. marts, kunne blive vaccineret i Hårlevhallen

Hårlev: Fra indeværende uge, uge 10, åbner Region Sjælland 11 nye vaccinationscentre med én ugentlig åbningsdag. I første omgang er tilbuddet specifikt henvendt til netop de særligt sårbare borgere, som har vanskeligt ved at køre hen til et af regionens seks allerede eksisterende vaccinationscentre.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse, og de 11 nye centre skal sikre, at denne gruppe borgere nu kan blive vaccineret for Covid19 i deres egen kommune, tæt på eget hjem.

Regionens aktuelle initiativ er således tilpasset de mennesker, Sundhedsstyrelsen definerer som gruppe 2 og 3, det vil sige borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år. Netop disse grupper tilbydes fra uge 10 vaccination på et vaccinationscenter i deres egen kommune.

– Her og nu gælder det udelukkende for den gruppe af borgere, der har allermest brug for vaccination tæt på eget hjem. Vi giver dem et særligt tilbud, fordi afstanden til et af de seks eksisterende vaccinationscentre kan være den barriere, der forhindrer vaccination – det vil vi ikke tillade. Som region har vi pligt til at yde en ekstra indsats for netop denne gruppe borgere, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Vaccinationscentret i Stevns Kommune er placeret i Hårlevhallen, og her vil der fra uge 10 være åbent for vacciantion på onsdage af borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år. Det er kun Stevns Kommune, der kan bestille tid på vegne af de pågældende borgere.

Senere, når Region Sjælland modtager vacciner i langt større antal, vil flere borgere i Stevns Kommune kunne blive vaccineret i Hårlevhallen.
rmh

Skriv en kommentar