(Last Updated On: 3. oktober 2019)

Pigerne her spiller volleyball, men støtten omfatter al idræt. (Foto: Colourbox)

Fritid: Et flertal af danske kommuner støtter udsatte borgere så de kan dyrke idræt, og Stevns er med i denne positive statistik.

Tilbyder „fritidspas”

58 kommuner har i dag puljer til at støtte udsatte borgeres idrætsdeltagelse, viser en ny undersøgelse fra idrætsorganisationerne DGI og DIF.

Dette flertal af de danske kommuner tilbyder i dag hjælp til at betale kontingent for udsatte borgere, der ikke selv kan betale for idrætsdeltagelsen. En ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 37 kommuner tilbyder et såkaldt “Fritidspas”, mens yderligere 21 kommuner har lignende tiltag.

Stevns Kommune tilhører den sidste kategori.

Stevns er med i front

På Stevns kan der søges om støtte til kontingent, udstyr eller til sociale arrangementer.

Kriterierne er, at man skal være under 18 år, bo i Stevns Kommune og, at det er til en godkendt folkeoplysende forening der søges om tilskud til.

Der kan maksimalt ydes 1.000 kr. i tilskud per sæson, og sæsonen går fra august til maj året efter.

– Puljen er opbrugt for i år. Den var ved årets start på 30.000 kr., oplyser leder af Fritidsområdet, Yasmina Zacares, og uddyber:

– I foråret bevilgede Folkeoplysningsudvalget yderligere 15.000 til puljen, siger hun.

Efterlyser kontinuitet

Undersøgelsen kommer i forlængelse af, at den nye regering i deres forståelsespapir har skrevet ind, at den ønsker at “kortlægge og afvikle bureaukratiske byrder for det frivillige foreningsliv og udbrede fritidspas til udsatte og børn og unge, så flere får mulighed for at deltage i foreningslivet.”

Det glæder DGI og DIF, der i med kampagnen „Bevæg dig for livet”, som arbejder for at gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

– I idrætten vil vi gerne give alle børn og unge muligheden for at være med i foreningernes fællesskaber. Støtteordninger er ofte puljefinansierede, så det bliver svært at sikre den kontinuitet, som målgruppen i den grad har brug for. Derfor er vi rigtig glade for, at den nye regering har fokus på at styrke indsatsen for socialt udsatte familier i idrættens positive fællesskaber, siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.

50 børn fik støtte i år

Fra 1. januar til dags dato er der 50 børn på Stevns, der har fået hjælp.

De hidtidige midler fik hurtigt ben at gå på, fortæller Yasmina Zacares.

– Så vi har endnu en sag på Folkeoplysningsudvalgets møde den 3. oktober, hvor vi anmoder om yderligere penge, forklarer hun.

sky

 

Skriv en kommentar