(Last Updated On: 3. juni 2022)

Endnu et år. Endnu et forår. Endnu et endt skrivehold på Stevns Bibliotekerne. Endnu en flok unge med noget på hjerte, der udgiver deres noveller om tid i en grafisk udgivelse.


Store Heddinge: Hvor mange gange skal man gøre noget, før det er en tradition? På Stevns Bibliotekerne er det nu en fast del af forfatter Ditte Wieses skrivehold for unge, at de i slutningen af skriveåret fejrer litteraturen med en reception for de unges noveller, som de blandt andet har skrevet på i løbet af året.

En del af skrivetimerne er blandt andet gået med at skabe nye verdener i fantasygenren og lave egne tegneserier, og så med at skrive på årets noveller. Som altid er det de unge på skriveholdet selv, der har valgt temaet, som både holdet og deres underviser har set mange vinkler i.

– Tid er noget, vi altid skal forholde os til. I dag handler det ofte om, om vi har tid nok, siger Ditte Wiese og fortsætter:

– Men tid kan også være et før og efter. Det kan være den ren sproglige bøjning af ord og det kan være oplevelsen af tiden, der går for langsomt – eller alt for hurtigt. Men vi kan ikke sætte os uden for tiden. Det er der blevet nogle helt fantastiske og meget forskellige noveller ud af, for ligesom med kunst, så er tid noget, der føles forskelligt.

Anderledes format

Tidligere års noveller er udgivet henholdsvis i bogform og som indstik til Stevnsbladet. I år er der ikke bare leget med ordene, men også med hele formen på udgivelsen. Den skal helt sikkert opleves for at få det fulde udbytte, men det er en plakat på den ene side, hvor illustrator Lykke Bianca har givet sin fortolkning af tid, mens alle de noveller, de unge gerne vil udgive, er trykt på den anden side. Samtidig kan man folde udgivelsen sammen til et slags hæfte med for- og bagside, så man nemt kan tage den med sig.

– Det er altid en spændende overraskelse, hvad skrivespirerne har fundet på, siger biblioteksleder May-Britt Diechmann, og ikke mindst i år, hvor de også har udfordret formatet. Jeg synes, det er så fedt, at de tænker så vildt og så måden vores lokale kunstner har fanget hele idéen på. Jeg er meget imponeret.

Skrivehold for femte år i træk

I september tager Ditte Wiese fat på endnu en sæson for skriveglade unge på Stevns. Det bliver femte år i træk og både forfatter og bibliotekslederen glæder sig.

– Skriveholdet for unge er et tilbud som gør en stor forskel, både for de unge på holdet, men også for hvad man kan på Stevns og for udviklingen af kunst. Med den talentmasse jeg ser, så får Martin A. Hansen kamp til stregen som Stevns-digter, slutter bibliotekslederen og indbyder alle til at komme til receptionen for udgivelsen torsdag den 9. juni klokken 17-18 på Store Heddinge Bibliotek, eller komme forbi biblioteket og få et eksemplar af årets udgivelse med hjem.

Skriveholdet er for alle unge mellem 11 og 20 år, som elsker at skrive.

Vil man være med på næste års hold, så kan man holde øje med Stevns Bibliotekernes hjemmeside og facebookside, hvor der bliver åbnet for tilmeldinger inden august.

Skriv en kommentar