(Last Updated On: 20. november 2020)

Den magiske maske af Per O.

Store Heddinge: Kulturloftets næste udstilling er med Per O. Jørgensen. Fra lørdag den 21. november kl. 11 kan man se udstillingen i galleriet på 1. sal over Stevns bibliotek på Kirketorvet 2 i Store Heddinge. Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid indtil den 19. december 2020.

Per O Jørgensen – der har valgt at signere sine værker ”Per O” efter sit mellemnavn – har arbejdet som professionel illustrator og billedkunstner siden 1986.

Hans store gennembrud kom med omslagsillustrationer til »Harry Potter« bøgerne. Bøgernes forfatter, engelske J. K. Rowling, har officielt udtrykt stor tilfredshed med Per O’s danske covers, ligesom han er kåret til at have udført verdens bedste omslagsillustrationer i skarp konkurrence med nogle af verdens absolut bedste bogillustratorer.

Han er tillige manden bag flere prisvindende forsideillustrationer inden for fantasy og eventyr f.eks. til den lokale Chalotte Blays bøger.

Per O’s billeder er blevet brugt af forlag som Gyldendal, GAD, Høst & Søn, Bonniers, KLIM, Borgen, Fremad, Peoples Press, Politikens Forlag for blot at nævne nogle.

Blandt andre, der har valgt at bruge hans illustrationer, kan nævnes Danmarks største og trendsættende børneteater Eventyrteateret, Danmarks Nationalmuseum, Det kongelige Danske Haveselskab, TV 2, det amerikanske CBS (60 minutes) og Danmarks Radio.

Det er også Per O, der står bag sidste års julemærke, som han blev valgt til at udarbejde efter succesen med julemærket i 2016.

Per O er en seriøst arbejdende, professionel kunstner, hvis udtryk ofte er dramatisk, hvad enten der er tale om malerier, portrætter, illustrationer eller tegninger. Hans stil er som regel let at genkende, og han Han arbejder med farver, malet med olie på akvarelpapir i en perfektionistisk, naturalistisk stil – ofte suppleret med detaljer af ornamentik.

Per O lægger stor vægt på at læse og forstå forfatteren og værket, inden han skaber sine omslagsillustrationer.

Han udarbejder som regel et stort antal delskitser og skitser i blyant, inden det færdige værk males på papiret. Disse blyantsskitser er ofte meget detaljerede – og et helt værk i sig selv.

Skriv en kommentar