(Last Updated On: 16. juli 2020)

Billedet er ikke fra minkfarme på Stevns. (Colourbox)

Corona: Fødevarestyrelsen har netop afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen på Stevns.

Minkfarmer: God nyhed

Fødevarestyrelsen gjorde i juni COVID-19 anmeldepligtig for mink, hvilket betyder, at minkejere og de praktiserende dyrlæger har pligt til at kontakte Fødevarestyrelsen, hvis de får mistanke om sygdommen.

I den forbindelse blev der foretaget stikprøver på en af to minkfarme på Stevns, og resultatet var heldigvis negativt.

Morten Pedersen har haft minkfarm ved Strøby i flere år.

– Jeg er glad for resultatet. Det er en god nyhed, siger han til Stevnsbladet.

– Vi tager ingen chancer, og jeg lukker ikke folk ind, forklarer han, som tidligere har deltaget i Åbent Landbrug.

Nye retningslinjer

En række nye påbud til minkfarme om blandt andet øget overvågning for COVID-19 og brug af værnemidler betyder, at smittede minkbesætninger ikke fremover skal aflives, meddeler Miljø- og Fødevareministeriet.

Til gengæld vil regeringen præsenterer en ny strategi, hvor alle landets minkfarme testes, så eventuel smitte med COVID-19 hurtigt bliver fundet. Strategien indeholder en række forebyggende tiltag, blandt andet påbud om brug af værnemidler i besætningerne, samt retningslinjer om hygiejne for alle, der kommer på minkfarme.

Den nye praksis vil dog først blive indført, når en ny bekendtgørelse og påbuddene er trådt i kraft. Dette forventes at ske i løbet af juli måned.

Og Morten Pedersen ser frem til disse regler med sindsro, hvor brug af mundbind, handsker, håndvask, sprit og tøjskifte i ikke-smittede besætninger bliver gjort til lovmæssige krav.

– Vi har i alle årene brugt lignende værnemidler for at holde en høj hygiejne, oplyser han.
sky

Skriv en kommentar