(Last Updated On: 16. august 2019)

Men masser af mål og visioner hos stevnsboen og kommunalpolitikeren, Mikkel Lundemann Rasmussen, der på tirsdag den 20. august fylder 30 år.

Mikkel Lundemann Rasmussen tager imod i køkkenet hjemme på Jordbærvænget. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Fødselsdag: Han er født og opvokset i Store Heddinge, har gået på Store Heddinge Skole, og efter nogle år udenbys – i hhv. Køge og på Amager, og med studier på RUC i Roskilde og et sabbatår med rygsækrejse ude i den store verden – vendte han sammen med kæresten Sabrina retur til fødebyen for at stifte familie.

Nu bor familien – der i dag også tæller sønnerne Alfred på 2½ og Bille på 10 måneder samt en kær, lille hund – på Jordbærvænget i Store Heddinge, i et nybygget parcelhus med stor have med plads til fodboldspil og drivhus.

I efteråret 2017 blev han for første gang valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune. Tirsdag den 20. august fylder Mikkel Lundemann Rasmussen 30 år.

– Jeg lavede en 10 års-plan i 7. eller 8. klasse, og det meste af det har jeg nået, både hvad angår uddannelse, arbejde, ægteskab og børn, siger den unge, målrettede kommunalpolitiker, da vi møder ham hjemme i køkkenet på Jordbærvænget.

– Det eneste, der ikke holdt, var, at jeg ved tredje folketingsvalg skulle blive valgt ind, afslører han.

Konservativ som 14-årig

Den er god nok, den med det politiske fokus i teenageårene, for allerede som 14-årig blev Mikkel optaget af politik. Sammen med klassekammeraten Mads Andersen – der i dag er konservativt byrådsmedlem i Køge – valgte han parti.

– Det var i forbindelse med et valg, hvor vi sad og læste partiprogrammer på skolen, husker Mikkel.

Deres valg faldt på Det Konservative Folkeparti. Og da der ikke var en ungdomsafdeling, fulgte de to unge drenge istedet den lokale konservative forening, med Ole Bech-Jensen som mentor.

I 2007 startede de ungdomsafdelingen KU Køge Bugt, der for øvrigt stadig eksisterer og i dag dækker Stevns, Køge og Faxe.

Folketings- og kommunalvalg

To år senere, i 2009, stillede Mikkel for første gang sit kandidatur til rådighed. Det var ved kommunalvalget, hvor han – efter Ole Bech-Jensen og Ellen Knudsen – var nummer tre på den konservative liste.

– Jeg fik vist 136 stemmer og var godt tilfreds med resultatet, husker han.

I 2011 stillede han op til Folketingsvalget, hvilket både gav ham en masse erfaring, nye netværk og medietræning – og igen var han tilfreds med resultatet, der endte med omkring 450 personlige stemmer.

– I 2015 stillede jeg så op til Folketingsvalget igen, men denne gang var det slet ikke sjovt at være med. Jeg havde håbet på en fordobling i antal personlige stemmer, men partiet fik en lussing, og jeg opnåede kun det samme antal personlige stemmer som ved forrige valg. Bagefter var jeg træt og ærgerlig, men det gode humør kom hurtigt igen – og man lærer at tackle nederlag, fortæller Mikkel, der hurtigt fik samlet sig selv op, for som han selv siger, så vil han rigtig gerne politik.

Valgt ind og udvalgsformand

Derfor valgte Mikkel også at stille op til kommunalvalget i 2017. Valgkampen begyndte han på allerede i 2015, hvor han tog rundt og besøgte børnefamilier på Stevns.

– Det gav mig rigtig meget at komme ud til nogle børnefamilier. De var med til at udvikle min politik, og samtidig gav det mig en kæmpelyst til at være en del af politik på Stevns, forklarer han.

Valget gik som bekendt rigtig godt for den unge politiker, som blev valgt ind – og endda fik en partikollega med i kommunalbestyrelsen, Ellen Knudsen. Det lykkedes også for Mikkel at få en formandspost i udvalget Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET).

– Det er jo på det område, jeg har mest at byde ind med. Og jeg er taknemmelig over både mit civile job og mit politiske hverv. Begge steder med dygtige og kompetente kolleger og forvaltning. Vi har et godt samarbejde, og alle byder ind med noget. Vi vil alle sammen noget godt for Stevns. Tit og ofte er vi enige om målet, det er vejen derhen, der kan give debat, siger udvalgsformanden.

Når tiden tillader det, går Mikkel gerne en tur i haven, hvor han i øjeblikket har travlt med at bygge drivhus og sætte nye plantekasser op. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Tryg opvækst på Stevns

Sideløbende med det politiske liv, har Mikkel – med sin 10 års-plan som rettesnor – haft godt styr på retningen for både uddannelse, job og familie.

Efter folkeskolen, et efterskoleophold og gymnasietiden i Køge, begyndte Mikkel på RUC, hvorfra han har en bachelor i politik og administration samt en kandidatgrad i forvaltning fra 2017.

På det tidspunkt var han og Sabrina flyttet tilbage til Stevns. Sabrina er også fra Store Heddinge, så det var en nem beslutning for parret, at vende retur til barndomsbyen. Det var i 2015.

– Vi savnede Stevns, og vi har altid regnet med at skulle tilbage hertil for at give vores børn den samme gode og trygge opvækst, som vi selv har haft på Stevns, forklarer fødselaren.

Året efter blev de viet. Det var for øvrigt af skolekammeraten Mads, som han stadig mødes med. Idag er gruppen blevet udvidet med SF’eren Jacob Mark. Så sent som i weekenden mødtes de tre til hyggeligt samvær. Og i september er Mads og Mikkel hyret ind som konferencier til Konservatives Landsrådsmøde i Herning.

Ingen ny 10 års-plan

Der er selvsagt ikke meget fritid for den unge kommunalpolitiker, og det kræver en forstående kone og god opbakning fra egne og svigerforældre, hvilket han har fået hele vejen igennem.

En plan for de næste 10 år har Mikkel dog ikke lavet.

– Jeg kan simpelt hen ikke lave sådan en plan lige nu, siger han.

Til gengæld vil han gerne love at bliver i kommunalpolitik, så længe han har noget at byde ind med.
rmh

Skriv en kommentar