(Last Updated On: 23. marts 2021)

Peberspray er nu ulovlig og skal afleveres til politiet. (Foto: Colourbox)

Politi: Den 1. februar trådte nye regler i kraft i våbenlovgivningen, som betyder, at man skal have politiets tilladelse til købe og have en peberspray.

Man kan derfor ikke længere have en peberspray i sit hjem eller andre steder uden tilladelse.

87 pebersprays afleveret

Siden 1. januar 2019 har danskerne lovligt kunne købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem.

Ordningen rulles nu tilbage, og borgerne kan aflevere pebersprays til politiet frem til d. 31. marts 2021.

Indtil videre er der blevet indleveret 87 pebersprays i hele kredsen, og de fordeler sig med Holbæk: 22, Kalundborg: 6, Roskilde: 29, Ringsted: 12, og Stevns nabokommune Køge med 18.

Peberspray i gemmerne?

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til Stevnsbladet, at der per dato ikke er afleveret nogle pebersprays til politibutikken i Store Heddinge.

Om det skyldes, at stevnsboere har afholdt sig fra at have sådanne våben, vides ikke, men hvis de skulle findes nederst håndtasken eller bagest i skabet, så kan peberspray stadig indleveres frem til 31. marts.

Så hvis man vil være på den rigtige side af loven, og har købt en peberspray før den 1. februar 2021, skal man derfor søge tilladelse til den eller aflevere den til politiet i perioden 1. februar- 31. marts 2021.

Husk at pebersprayen skal afleveres senest den 31. marts i år, da det ellers er ulovligt at besidde den uden en tilladelse, understreger politiet og fortæller samtidig, at transporten af pebersprays skal ske direkte fra hjemmet til nærmeste politistation, og det er ikke tilladt at gøre ærinder undervejs.

sky

Skriv en kommentar