(Last Updated On: 3. marts 2020)

Gør FN’s verdensmål til hverdagsmål

Kom og hør Flemming Møldrup og Signe Wenneberg – og få inspiration til, hvordan du kan gøre verdensmål til hverdagsmål. (Pressefoto)

Store Heddinge: Siden sommeren 2019 har et særligt opgaveudvalg arbejdet med FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. Nu er udvalget klar med en inspirationsdag, hvor man bl.a. kan møde Flemming Møldrup og Signe Wenneberg.

Inspirationsdagen finder sted på Store Heddinge Skole lørdag den 21. marts kl. 10.00-14.00. Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

– Mange danskere vil gerne gøre mere for klimaet og vores miljø, men ved ikke helt, hvor de skal starte. Derfor inviterer Udvalget for Stevns Verdensmål til denne inspirationsdag, hvor vi bl.a. sætter fokus på de små tiltag i hverdagen, man selv let kan gøre’, fortæller udvalgsformand Line Krog Lay (R).

På inspirationsdagen kan man få input til, hvordan de 17 verdensmål kan tænkes ind i hverdagslivet, og hvordan man med selv små handlinger kan være med til at gøre en positiv forskel for vores fælles planet.

Line Krog Lay tilføjer:

– Verden står overfor store udfordringer, som kræver løsninger på alle niveauer fra private husstande og virksomheder til kommuner, regioner og stater. Stevns Kommune bør som verdensarvskommune selvfølgelig være med til at gå foran i forhold til at løfte opgaven, og derfor har vi sat fokus på at skabe rammer for bæredygtige byer og fællesskaber på Stevns – og på at skabe opmærksomhed om verdensmål blandt kommunens borgere og virksomheder.

Inspirationsdagen er gratis og byder på spændende foredrag, debat og stande med Verdensmål, bæredygtig bosætning og livsstil som omdrejningspunkt.

Inspirerende oplæg og stande

Programmet indeholder bl.a. fire oplæg:

 • Flemming Møldrup (kendt fra ’Kender du typen’ på DR1) fortæller om den kommende generations ønsker til boligformer.
 • Forfatter og debattør, Signe Wenneberg, fortæller om, hvordan du gør verdensmål til hverdagsmål og giver inspiration til en mere bæredygtig hverdag.
 • Thomas Ravn-Pedersen fra Verdensmålsakademiet introducerer til FN’s verdensmål.
 • Rasmus Elvekjær, naturvejleder i Stevns kommune, fortæller om biodiversitet i naturen og giver gode råd til, hvad man selv kan gøre for at give naturen en hjælpende hånd i sin egen have, så den kommer til at pible af liv og fuglesang.

Hele dagen er der mulighed for at besøge en række spændende stande, bl.a.:

 • Ny affaldssorteringsordning fra den 1. maj
 • Landsbyforum og Stevns Klima- og Energigruppe – hvordan kan jeg blive klimaborger i Stevns?
 • Partnerprogrammet: Stevns Klint Verdensarv
 • Bibliotekets bøger om Verdensmål og bæredygtig livsstil
 • Elever fra 7.A på Store Heddinge skole viser, hvordan de har arbejdet med FN’s Verdensmål
 • Danmarks Naturfredningsforening Stevns giver inspiration til en giftfri have med masser af sommerfugle og liv
 • Horisonten, Frivillighedscentret, Hårlev 60+ Grøn borgergruppe vil alle fortælle om deres lokale arbejde og tilbud
 • Boder med salg af lokale og bæredygtige produkter f.eks. den økologiske gartnerbutik Urtopia og Landbrugslauget Brinkholm
 • Udvalget for Stevns verdensmål – få en snak om hvordan vi sammen skaber et bæredygtigt Stevns

Skriv en kommentar