(Last Updated On: 23. september 2019)

Anerkendt cellist er flyttet til Stevns og giver koncert i Lyderslev Kirke

Den international kendte og prisbelønnede cellist, Jacob Shaw, er flyttet til Stevns, og har sammen med sin kæreste, violinisten Karen Johanne Pedersen, oprettet verdens første cellocenter. (Foto: Nikolaj Lund)

Musik: Tirsdag den 1. oktober kl. 19 griber den 31-årige internationalt anerkendte cellist Jacob Shaw buen, og lægger an til en times koncert i Lyderslev Kirke.

Men det er ikke det eneste, som den unge musiker vil præstere på Stevns.

Idealistisk projekt

I 2016 oprettede Jacob Shaw Scandinavian Cello School, som et fundament til at støtte, fremme og uddanne unge cellister både i Skandinavien og internationalt.

– Vi har tildelt stipendier, organiserede seminarer og mesterklasser, koncerter, platforme for unge cellister og mere til over 50 cellister, fortæller Jacob Shaw, som i oktober 2018 købte en gammel gård på Højstrupvej mellem Rødvig og Lund, sammen med sin kæreste Karen Johanne Pedersen, som spiller violin i bl.a. Trio Gemini.

Projektet har vakt opsigt og Jacob Shaw optrådte ved Wiener Philharmonikernes nytårskoncert i år, og den berømte musiker Maddalena Del Gobbo vil donere provenuet fra sit nye album med Deutsche Grammophon til celloskoleprojektet.

Professionel baggrund

Jacob Shaw er et wonder child, som kommer fra en musikalsk engelsk familie, gik på Yehudi Menuhin School i England og fortsatte sin uddannelse i Frankrig, tog master i Tyskland og fik en solistuddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2016.

Han har i sit korte liv optrådt i koncerthuse i Nordamerika, Asien og Europa; har været med til at etablere en musikfestival i Frankrig; har lavet cross-over samarbejde med andre musikgenrer end klassisk og har optrådt i fængsler, børnehjem, hospitaler og flygtningecentre.

Hans kæreste Karen Johanne Pedersen har samme internationale baggrund med uddannelse fra både Danmark, England og Tyskland. Også hun er aktivt involveret i forskellige musikprojekter, som også favner den klassiske og den mere populære musik.

Dyrker musikken og jorden

Det unge kunstnerpar forventer famlieforøgelse, og har derfor sat projektet med celloskolen på pause.

Indtil nu har mere end 60 musikere fra hele verden gæstet Stevns, og der er altid en venteliste med mennesker, der vil besøge celloskolen for at komme og forberede projekter, slappe af, blive inspireret og skabe.

– Efter at have turneret verden rundt i de største spillesteder i de sidste 13 år, og nået det meste af mine karrieremål, søger jeg til naturen, et sted at gendanne mig selv og lægger al min energi i et holistisk projekt, forklarer Jacob Shaw.

Han og Karen Johanne Pedersen har derfor skabt verdens første permanente cellocenter.

– Vores ejendom ligger i et fantastisk smukt område i Danmark, og vi har faciliteter til seks-otte cellister. Planen er at dyrke jorden, og inden for få år at kunne forsyne deltagerne med organisk frugt og grøntsager, frisk fisk og vildt kød fra lokalområdet, lyder det fra Jacob Shaw.

Støtte giver gratis ophold

Fonden bag celloskolen sikrer gennem donationer, at de fleste musikere kan deltage gratis.

– Dette fundament har jeg opbygget uden økonomisk støtte fra danske kilder og lidt efter lidt formået at udvide. En masse af vores egne penge er dybt inde i projektet, og den eneste grund til at det er i stand til at fungere nu, oplyser Jacob Shaw, der med oprettelsen af ​​det permanente cellocenter håber på støtte fra danske og skandinaviske fonde, så der fortsat kan komme cellister til Danmark, og at de kan deltage i mange arrangementer i både lokalsamfundet og landsdækkende, og dermed skabe en specialuddannelse for cellister i Danmark.

Tirsdag 1. oktober kl. 19

Men først skal koncerten i Lyderslev Kirke gennemføres den 1. oktober.

– Det er ganske gratis at deltage, oplyser korleder Lone Sand, som også lover lidt boblevand efter koncerten, som er støttet af OmrådeMusikOrdningen.

sky

Skriv en kommentar