(Last Updated On: 8. august 2014)

Pige-med-ipad
(Foto: scanpix)

STORE HEDDINGE: For tre år siden var tidligere formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, direktør for IDG Danmark (International Data Group Danmark), Søren Quietsch, og stifter af VillaWatt i Store Heddinge, Birger Hauge, samlet til IT-branchens toplederkonference på Fyn. Her sad de og talte om, hvor ærgerligt det var, at man holdt en hel gruppe unge uden for IT-udviklingen – nemlig de unge, der er anbragt på børnehjem.
Der var ikke langt fra ord til handling, og i efteråret 2011 så Børnenes IT-fond dagens lys. Siden sin start har fonden indsamlet over 10 millioner kroner og uddelt flere tusinde bærbare computere til danske børnehjemsbørn.
”Vi går ud i kanten af vores uddelingsmuligheder ved at bevilge tolv iPads og en server til Horisonten STU og botilbud”, siger bestyrelsesmedlem i Børnenes IT-fond, Birger Hauge, og han fortsætter:
”Men vi synes simpelthen, at initiativet er så godt, at det måtte vi støtte! Unge med særlige behov – eksempelvis autisme – har ikke nemme vilkår i dagens Danmark, og Horisonten kan blive et fyrtårn, hvor teknologi er inkorporeret i undervisningen. Det vil vi gerne bakke op om”.
Birger Hauge, der i september flytter til Store Heddinge, har også via VillaWatt – som er ejet af ham selv og hustruen Birgitte Nielsen – sponseret en interaktiv undervisningstavle til Horisonten STU og botilbuddet.
De tolv nye iPads overrækkes til Horisontens studerende på søndag den 10. august, hvor der fra klokken 14.00 er åbningsreception og indvielse af Horisonten STU og botilbuddet i den gamle stationsbygning i Store Heddinge.

Skriv en kommentar