(Last Updated On: 1. maj 2018)

Triathlon er både for børn og voksne, hvis medlemmer i Stevns Tri Klub viste noget af deres nye sportstøj frem i Stevnsbadet. Forrest fra venstre står formanden Michael Mark og næstformand Henrik Nielsen. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Lagkage og sodavand er måske ikke det man normalt forbinder med multisportsgrenen triathlon, som består af svømning, cykling og løb.

Men efter blot disciplinen 1/10 ironman med sine 400 meter svømning, 18 km cykling og 4,2, km løb, så er der ikke meget flødeskum tilbage i kroppen.

Nyt sportstøj fra sponsorer

Men lidt kage hører sig til, når man præsenterer nyt sportsdress.

Stevns Tri Klub er fra november 2017, og en af halvøens nyeste sportsklubber, så der var både glæde og storform, da sponsorer fornyligt kunne iklæde klubbens medlemmer i nye dragter til den krævende sport.

Festligheden skete i Stevnsbadet, så man var tæt på et af disciplinens elementer.

– Vi startede med 20 medlemmer, og nu er vi over 40, fortæller formanden Michael Mark, der sammen med næstformanden Henrik Nielsen har fået en række stevnske firmaer til at støtte indkøb af udstyr, så medlemmerne kan købe det rigtige tøj for halv pris.

Handler om social samvær

Henrik Nielsen fortæller, at målet er at få mellem 50-100 medlemmer, og det skal nok lykkes, for han er ganske god til det med at sætte mål.

Henrik Nielsen har flere gange gennemført den barske ironmand med sine 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb.

Journalisten skeler til receptionens imponerende lagkage, og Henrik Nielsen oplyser med et smil, at der er ingen tvungen kostplan i klubben, der også har det sociale i højsædet.

– Det er vigtigt at alle kender hinanden, og der trænes på forskellige niveauer, siger han, og tilføjer, at klubben ikke selv afholder en Ironmand i år, men stiler efter at arrangere et Børne-Tri på Stevns i 2019.

Triathlon kræver træning

Stevns Tri Klubs medlemmer kommunikerer via Facebook om at træne, hvilket sker mindst én gang om ugen. For træning skal der til.

– Det tager mellem et halvt til et helt år at forberede sig til f.eks. en hel Ironmand, forklarer Henrik Nielsen, der selv bruger en-to måneders rekreation efter en sådan anstrengelse.

Men det afholder ikke ægteparrene Michael Mark, Mie Warberg, Henrik Nielsen og Linda Danielsson i at tage en halv Ironman i Marbellas sol i løbet af foråret.

Måske slår Henrik Nielsen endda sin egen rekord på 11 timer og 11 minutter.
Jo, et tidsperspektiv på en halv dag siger lidt om hvad denne sport kan.

sky

 

Skriv en kommentar