(Last Updated On: 18. januar 2022)

Her ses de to iværksættere: Maria Refsgaard og Louise Bencard, flankeret af løverne: Mia Wagner og Christian Arnstedt. (Pressefoto)

Af: Rikke Michael Hansen

Frøslev/København: Torsdag i sidste uge var de to ejere af virksomheden Beauty Boosters, Louise Bencard og Maria Refsgaard, på besøg i DR programmet ’Løvens Hule’.

De to unge iværksættere præsenterede deres koncept og virksomhed så godt, at tre ud af fem løver kæmpede om deres gunst.

To af løverne: Mia Wagner og Christian Arnstedt, var fælles om det tilbud, som Louise Bencard – der er født og opvokset på det sydlige Stevns – særdeles dygtigt fik forhandlet hjem: 1 million kroner for en ejerandel på samlet 20 procent, et års gratis kontorplads til fem ansatte, udvikling af en ny hjemmeside med webshop samt hjælp til produktudvikling.

– Det var en overvældende oplevelse, bare det at gå ned af trapperne, og bagefter at stå foran så kompetente mennesker, fortæller Louise Bencard til Stevnsbladet, som talte med hende dagen efter, at udsendelsen var blevet vist.

’Lært op med krejl og forretning’

Louise Bencard er født og opvokset på en gård på Storemarksvej mellem Frøslev og Skørpinge. Her bor hendes forældre, Lars Hansen og Sie Bencard Hansen stadig. Og storebror, Rasmus Bencard Hansen er fulgt i forældrenes fodspor og har også eget landbrug på halvøen.

– Hjemmefra er jeg lært op med krejl og forretning, griner Louise og fortæller videre, at hun sammen med sin storebror fik ansvaret for en flok kyllinger og kalkuner, dengang hun var 7 år og Rasmus 9 år:

– Vi passede dem efter skole og SFO. Vi fodrede dem op, Rasmus stod for slagtningen, og så kom vi dem i kogende vand, pillede dem og solgte dem til vores kammeraters forældre. Og for 25 kroner ekstra pillede jeg indvoldene ud, fortæller Louise.

Det blev en ganske god forretning, som kørte godt i en del år. På et tidspunkt blev fjerkræene afløst af frilandsgrise.

– Men dem byttede vi vist for nogle malerier, griner Louise.

Fra tagterrasse i USA til tagterrasse i Marokko

Louise, der er dag er 30 år og bor i København, valgte dog en helt anden karrierevej end landmandslivet. Den 25. oktober 2019 stiftede hun virksomheden Beauty Boosters med veninden Maria.

– Vi sad på en tagterrasse i Marrakech, hvor vi var på ferie, da vi trykkede på knappen og gik i gang, husker Louise; Maria havde hun mødt to år tidligere, på en anden tagterrasse i Los Angeles, hvor de begge var til fest.

Efter folkeskoletiden på Boestofteskolen, et år på Svenstrup Efterskole, et års ophold i Brasilien via Rotary, videre uddannelse på Køge Gymnasium og Copenhagen Business School, hvor Louise har taget en kandidat i Erhvervsøkonomi og Psykologi, rejste hun i 2017 til LA, hvor hun skulle være med til at starte et nyt kulturfællesskab op for nordiske kreative.

– Jeg var i LA i et år, og det var her jeg mødte Maria. Hun er uddannet makeup stylist, så vi har vidt forskellige baggrunde. Men vi klikkede enormt godt og som forretningspartnere komplementerer vi hinanden rigtig godt, forklarer Louise.

– Maria kender kosmetikbranchen indefra, og det er en hård branche, hvor man ofte er meget alene. Med Beauty Boosters er dannet et ’community’, som Louise kalder det, hvor makeup artisterne kan sparre med og hjælpe hinanden.

– De kan fokusere på det kreative, mens andre sørger for at få aftaler i stand og for koordineringen, forklarer Louise.

Kort fortalt tilbyder Beauty Boosters udekørende skønhedsbehandlinger. Man booker en tid og kan selv vælge, om man vil have behandlingen hjemme eller f.eks. på kontoret. Det er muligt at få ordnet negle, hår, make-up, vipper og bryn og flere muligheder såsom ansigtsbehandlinger, botox og velværemassage er på vej.

Udover en afdeling i København har Louise og Maria også åbnet afdeling i Århus, og de udekørende behandlere kører i dag ud til adresser i følgende postnumre: 1000-3660 og 8000-8310.

En magisk dag

Med opstart ultimo 2019, som hurtigt blev påvirket af coronapandemi, har det været en svær begyndelse, men Beauty Boosters har ind til videre klaret sig igennem.

Louise Bencard får lagt make-up – selvfølgelig fra egen produktserie: ’Beauty Boosters Cosmetics’. (Pressefoto)

Og med en økonomisk indsprøjtning på 1 million kroner og ekspertise fra de to løver og deres respektive teams, tegner fremtiden lyst.

– Optagelserne til programmet blev filmet i august måned. Vi var inde foran løverne i 1 time og 20 minutter, så det var en grundig snak, og det er kun meget lidt, der bliver vist i programmet, fortæller Louise.

Mia Wagner og Anne Stampe Olesen fra Nordic Female Founders havde for øvrigt inviteret til fest med storskærm og bobler, da programmet torsdag aften i sidste uge løb over skærmen. Louises og Marias familier og venner var naturligvis inviteret med.

– Det var en magisk dag, og det har allerede givet en hel masse omtale i forskellige medier. Allerede fra tidlig morgen oplevede vi stigende besøgstal på vores hjemmeside og da udsendelsen blev vist på TV gik besøgstallet helt amok, slutter Louise.

Siden august har Louise og Maria allerede igangsat nogle af projekterne. Blandt andet er den nye hjemmeside med webshop gået i luften. En ny produktserie under eget navn ’Beauty Boosters Cosmetics’, som er en vegansk og allergivenlig kosmetikserie, er blevet udviklet og er kommet i handlen. En negleteknikeruddannelse er også blevet en realitet, og så har Maria og Louise fordoblet antallet af nye behandlere, så der i dag er tilknyttet omkring 50 behandlere til virksomheden.

– Og i juni, når Nordic Female Founders House åbner inde i midtbyen, får vi kontorpladser derinde, slutter Louise.

Fakta om Løvens Hule

  • Løvens Hule er et reality-program på DR, hvor iværksættere – som mangler finansiering og eller en mentor, for at kunne komme videre med deres virksomhed – får mulighed for at præsentere deres forretningside, opfindelse eller virksomhed for et panel bestående af fem investorer.
  • Investorerne kan – hvis de finder virksomheden interessant – tilbyde pengeløb og knowhow til gengæld for en ejerandel i virksomheden.

Skriv en kommentar