(Last Updated On: 29. oktober 2018)

Hårlev: Stevns’ iværksættere kan se frem til et nyt iværksættermiljø i Hårlev, efter kommunalbestyrelsen har afsat penge i budgettet for 2019 til at skabe et kontorfællesskab på Hårlev Bibliotek.

Vigtige arbejdspladser

For mange iværksættere er et kontorfællesskab et attraktivt og inspirerende alternativ til hjemmearbejdspladsen.

Tidligere har mange af Stevns’ iværksættere måtte søge mod Køge eller længere væk for at dele kontorplads med ligesindede, men nu kan de snart se frem til et moderne iværksættermiljø i Hårlev. I seneste budgetforlig har kommunalbestyrelsen afsat 500.000 kr. i anlægsbudgettet til at skabe et iværksættermiljø på Hårlev Bibliotek.

– Stevns er en iværksætterkommune, og de nye virksomheder bidrager med vigtige arbejdspladser og indtægter til kommunen. I et iværksættermiljø kan iværksætterne dele viden, motivere og inspirere hinanden til større vækst, forklarer formand for udvalget Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann Rasmussen (K).

Hårlev Bibliotek er ideel

Beslutningen vækker glæde i Stevns Erhvervsråd og hos Stevns Bibliotekerne.

– Placeringen på Hårlev Bibliotek er ideel, fordi Hårlev er et trafikalt knudepunkt med et stærkt erhvervsfællesskab. Biblioteket er samtidig en vigtig vidensressource, som i forvejen huser teknologiværkstedet Stevns Maker Space’, fortæller iværksætterkonsulent hos Stevns Erhvervsråd, Jesper Yde Knudsen.

Biblioteksleder, Maybritt Diechmann supplerer og lægger heller ikke skjul på, at hun gerne ser, at bibliotekets overskydende kvadratmeter bliver anvendt til formålet:

– Vi vil gerne lave en bedre udnyttelse af et meget stort bibliotek. Vores øvrige brugere kommer ikke til at mærke noget til iværksætterhotellet, for der er ikke tale om kvadratmeter, som går fra brugerrummet. Vi glæder os til at byde iværksætterne velkommen, siger hun.

Byggeriet starter 2019

Stevns Erhvervsråd har skrevet et oplæg, hvor de beskriver projektet.

Her fremgår det, at et iværksættermiljø på biblioteket vil kunne rumme 10 kontor- og flyverpladser.

Efter planen går byggeriet i gang i løbet af 2019. Stevns Erhvervsråd kan kontaktes allerede nu, hvis man er interesseret i en plads i iværksættermiljøet.

Skriv en kommentar