(Last Updated On: 23. november 2021)

Med 1462 personlige stemmer kommer den stevnske kandidat netop ind i Regionsrådet på Venstres 10. og sidste plads. Ingen af de øvrige stevnske kandidater fik stemmer nok til at blive valgt.

Jacob Panton Kristiansen (V) – nyvalgt medlem af Regionsrådet. (Foto: Jens Wollesen)

Stevns: Ved årsskiftet forlader Jacob Panton Kristiansen Kommunalbestyrelsen på Stevns efter blot en enkelt valgperiode. Til gengæld kan han fra samme dato kalde sig regionsrådsmedlem.

Efter fintællingen står der nemlig fast, at han lige netop fik stemmer nok til at indtage Venstres 10. og sidste mandat. 1462 vælgere har sat kryds ud for hans navn.

– Det føler jeg mig rent ud sagt skidestolt over. Jeg er enormt privilegeret og har været heldig, når man tager i betragtning, at jeg dårligt har haft tid at føre valgkamp, og at de sidste valgplakater først kom op at hænge to dage før valget på grund af en misforståelse på trykkeriet, siger han.

Jacob Panton er fortsat kandidat til Folketinget, og han håber, at han får plads i både Regionsrådet og Folketinget.

– Det er en god kombination, som jeg gerne tager, hvis muligheden byder sig. I modsætning til visse andre partier har vi ingen problemer med dobbeltmandater i Venstre, siger han.

Han lover at være en repræsentant for Stevns i Regionsrådet – især nu, hvor han bliver den eneste fra lokalområdet.

– Jeg er på vej til mit første møde i Venstres nye gruppe, og her vil jeg lægge billet ind på tre udvalg. I rækkefølge vil jeg gå efter Psykiatriudvalget, som der nok er mange interesserede til, dernæst det regionale udvalg for infrastruktur og råstoffer og endelig Femern Bælt-udvalget, der også har relevans for Stevns, siger han.

Jacob Panton bliver den eneste stevnske repræsentant i Regionsrådet. Ellen Knudsen (K) fra Stevns er i indeværende periode repræsenteret i Regionsrådet, men har ved dette valg tabt sit mandat. Hendes 631 personlige stemmer rakte kun til plads nr. 14 blandt partiets 24 opstillede kandidater. Ellen Knudsen er dermed ude af såvel Regionsrådet som Kommunalbestyrelsen på Stevns.

Sådan gik det for de otte stevnske kandidater, der stillede op til Regionsrådet:

  • Radikale: Bjarne Hendrichsen – 147 (nr. 14 ud af 17)
  • Konservative: Ellen Knudsen – 631 (nr. 14 ud af 24)
  • SF: Michael Graakjær – 411 (nr. 11 ud af 15)
  • Liberal Alliance: Lars Barthold Hansen – 82 (nr. 14 ud af 18)
  • Dansk Folkeparti: Nichlas Nymann – 711 (nr. 5 ud af 18)
  • Venstre: Jacob Panton Kristiansen – 1.462 (nr. 10 ud af 40)
  • Enhedslisten: Heidi van den Heijkant Christiansen – 131 (nr. 28 ud af 45)
  • Enhedslisten: Sejer Folke – 144 (nr. 25 ud af 45)

Socialdemokratiet, Nye Borgerlige og Nyt Stevns opstillede ingen kandidater fra Stevn

Skriv en kommentar