(Last Updated On: 7. februar 2022)

Cellist og leder af Scandinavian Cello School, Jacob Shaw vandt fredag i sidste uge P2’s ildsjælepris. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen)

Lund/København: Fredag aften i sidste uge uddelte DR’s radiokanal P2 priser til den klassiske musik. Det skete i DR Koncerthuset, og én af priserne: ’Årets Ildsjæl 2022’ blev vundet af cellist og leder af Scandinavian Cello School ved Lund, Jacob Shaw.

Jacob Shaw var blandt de nominerede, fordi han:

’Grundlagde Scandinavian Cello School (SCS) ved Stevns Klint, som nu foruden sin bjergtagende natur huser et cellorefugie i verdensklasse. Med SCS har Jacob etableret et vaskeægte åndehul for cellister fra hele verden, som kommer og bor og spiller med hinanden, når ikke de tager del i arbejdet med at dyrke grønsager, restaurere den gamle strandgård eller fange fisk i havet. Eleverne spænder typisk i alder fra 16-25, men stedet huser også professionelle musikere, som for en stund helliger sig musikken i de smukke omgivelser.’

Jacob Shaw blev fredag aften hædret foran Koncertsalens scene og fik prisen overrakt på direkte radio.

– Med sit smittende væsen, menneskelig generøsitet og en ustoppelig energi er det med Scandinavian Cello School på Stevns lykkedes Jacob Shaw at skabe et moderne kollektiv med klassisk musik som et naturligt omdrejningspunkt. Unge musikeres kunstneriske udvikling indgår på forbilledlig og original vis i arbejdet med udviklingen af lokalsamfundet, med musikken som en dynamisk kraft. På Stevns er musikalske møder ikke blot en kilde til menneskelig glæde, det indgår også i bestræbelserne for bedre dyrevelfærd og sikring af en bæredygtig natur, sagde Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset, Den Levende Musik og P2, da han overrakte prisen til Jacob Shaw.

– Det er en kæmpe ære og jeg er meget glad for, at man valgte at give en national pris til en, der har base i et landdistrikt. Det er også en rigtig god ting for Stevns, siger Jacob Shaw.

Det er lytterne, som har foreslået kandidater til årets pris, og juryen bag P2-priserne har derefter nomineret tre kandidater. Udover Jacob Shaw var de to andre nominerede pianisten Riivo Sarapik, der har udviklet digitalt undervisningsmateriale, så folkeskoleelever og lærere kan lege i musikkens verden samt fagottisten Susanne Olschansky for sit store engagement i orkesterprojekter, foreninger og musikskoler.
rmh

Skriv en kommentar