(Last Updated On: 29. september 2020)
 
Kære jæger
Så er jagtsæsonen gået ind, også her på Stevns.
Mine svigerforældre ved Klippinge har været begavet med et særskilt syn de sidste par måneder. En lille rudel dåvildt har været brudt ud af en indhegning og ofte har de om morgenen kunne se det smukke syn af dåvildtet, som har græsset foran huset. Da de så dem første gang i foråret, var gevirerne endnu ikke vokset ud på de to hjorte, men som sommeren skred frem, så blev den store hjort flottere og flottere. En regulær skuffelhjort, som flot kunne regere sin rudel. En lille mindre hjort var også i blandt.
Men så startede jagtsæsonen den 1./9. Og ikke lang tid var der gået, før flokken var reduceret til 4, og siden til 3. Den flotte dåhjort hænger nu formentlig over kaminen hos en af naboerne, og den mindre hjort har formentligt lidt den samme skæbne.
Nu er jeg selv jæger, og jeg elsker at gå på jagt. Jeg går også enormt meget op i vildtpleje, så det betyder rigtig meget for mig at være med til at sikre en god og sund vildtbestand. Derfor er det også vigtigt, at man bevarer en fornuftig fordeling af hhv. hjorte, dåer og kalve.
Her har man et sjældent syn af dåvildt på Stevns. Jeg har ikke hørt om andre steder, hvor dåvildtet florerer, så her har man en bestand på 3 stk. dåvildt tilbage, hvor jeg kun kan forestille mig at den lille rudel vil uddø over de næste par år, fordi de har mistet muligheden for at formere sig.
Hvor er det dog ærgerligt, at nogle er så snævertsynede, at de kun tænker på deres egen stue og får nydelsen af at se den flotte dåhjort hænge over kaminen.
Fordi den skønne rudel, vi nød synet af i foråret, er uddød igen om nogle få år.
Tak for ingenting.
Med venlig hilsen
En rigtig jæger
Thomas Larsen
Gøgevej
Rødvig

Skriv en kommentar