(Last Updated On: 28. april 2015)
Jeppe0048

Under den kolde krig trænede danske soldater sammen med soldater fra andre NATO-lande som Belgien, Tyskland og Storbritannien. (Foto: Østsjællands Museum Kalklandet)

STEVNSFORT: Stevns Kommune og Koldkrigsmuseum Stevnsfort inviterer for tredje år i træk børn og voksne til det store motions- og kulturevent ”Jagten gennem historien”. Det er lørdag den 9. maj fra klokken 11 til 15, hvor der igen i år er aktiviteter for hele familien. På Koldkrigsmuseum Stevnsfort blæses der til militærøvelse, hvor man kan prøve, hvad det vil sige at være på NATO-øvelse anno 1985. Børn og voksne sendes fra post til post rundt i terrænet på Stevnsfort. Undervejs gælder det om at samarbejde, få pulsen op og tænke hurtigt. Der venter en flot medalje – hvis man klarer det! Familieløbet varer en times tid og er arrangeret af Koldkrigsmuseum Stevnsfort i samarbejde med Herlufsholms Orienteringsklub, HJVE 231, HJVK Stevns og Hjerteforeningens Motionsklub, Stevns. Der er også orienteringsløb på tid, lege og andre aktiviteter for store og små. Melder sulten sig, kan man købe lækre specialiteter i Stevns Fødevarenetværks pop-up-spisested til fornuftige priser. Livsnyder & Bonderøv, Manden med maden, Engvang Frugt og Stevns Urter serverer retter fra de lande, der er i med NATO-øvelsen. Man kan smage en nyfortolkning af lørdagskylling, fish and chips, prøjsiske pølser og flamsk stuvning – alt sammen tilberedt af lokale, stevnske råvarer. Så behøver man ikke tænke på frokost den dag.

Køb billet online på jagtengennemhistorien.dk: Børn 7-14 år: 25 kr. Voksne 15+ år: 50 kr. Familiebillet – 2 voksne og 2 børn: 125 kr. Eller køb billet i døren: Børn (7-14 år): 35 kr. Voksne (15+ år): 65 kr. Børn fra 0 til 6 år har gratis adgang.

Skriv en kommentar