(Last Updated On: 23. november 2020)

Store Heddinge: Hvem kender Karin Michaëlis i dag? De færreste. Det råder Stevns Teaterforening nu bod på. BaggårdTeatret fra Svendborg har genlæst den glemte forfatter og de besøger Stevns med forestillingen om hende: Jagten på det gode menneske.

KATINKA har skrevet ny musik og medvirker selv i forestillingen, der vises i Erikstruphallen onsdag den 25. november kl. 19.30.

Jagten på det gode menneske er et drama om det 20. århundrede set gennem en stærk kvindeskæbne – Karin Michaëlis. En filosofisk søgen efter det gode i en farlig tid. Er det muligt at være god i en ond verden?

Som barn i Randers samlede pigen Karin på glasskår. Når hun holdt det gule skår op foran øjet, var det som at være inde i solen. Karins liv udfolder sig i lyset af verdensbegivenhederne, og mens hun vokser op som et ungt menneske med stærk skrivetrang, tager en mor i den østrigske by Linz sin søn op i armene. Lille Adolf. Krigen rykker nærmere, og kræver, at alle tager stilling.

Kan man lave om på virkeligheden uden at skære sig på løgnen?

I 30’erne tager Karin Michaëlis imod flygtninge fra Tyskland i sit hus på Thurø ved Svendborg. Her i blandt Bertold Brecht, som senere skrev Det gode menneske fra Sezuan. Hovedfiguren Shen Te siges at være skrevet med afsæt i Karin, som delte ud til hun selv manglede.

Katinka Bjerregaard, forsanger i KATINKA har skabt musikken og medvirker i forestillingen sammen med et stærkt skuespillerhold bestående af Meike Bahnsen, Josephine Nørring og Anders Budde Christensen.

Karakteren Shen Te, fra Brechts stykke, mødes i Jagten på det gode menneske flere gange med Karin om spørgsmålet: Hvad er et godt menneske?

Desuden møder vi skuespilleren Betty Nansen, Georg Brandes, ægtemanden Sophus Michaëlis og flere andre samtidige forfattere. Hitler gør også, kort, sin entré.

Karin Michaëlis (1872-1950) var en fejret og kontroversiel forfatter med over 70 udgivelser – og så blev hun næsten glemt. Nu har en ny tid fået øjnene op for hendes forfatterskab, hvor modne kvinders seksualitet, fantasien og barnets verden er centrale emner.

Forestillingen varer 2 timer inklusiv pause. Der vil være mulighed for at købe et glas i pausen.

Dørene åbnes kl. 19.10. Teaterforeningen sørger for sikker afstand. Alle skal bære mundbind, til de sidder på deres plads.

Billetter købes på Stevns Teaterforenings hjemmeside stevns-teater.dk.

(Pressefoto)

Skriv en kommentar