(Last Updated On: 21. oktober 2020)

Bog og teater: Stevns Teaterforening går endnu engang sammen med Stevns Bibliotekerne, og inviterer til læsekreds som optakt til en af årets forestillinger: »Jagten på det gode menneske«.

Ny læsekreds

Det sker når en læsekreds på Stevns Bibliotekerne tager udgangspunkt i forfatter Karin Michaelïs og dramatiker Bertolt Brecht, når de lægger op til en samtale om definitionen på det gode menneske.
Jytte Larsen og Lene Vestergård står i spidsen, når læsekredsen lægger ud med at læse manuskriptet til teaterstykket, og derfra lægger op til samtale og diskussion om definitionen på det gode menneske.
I diskussionen inddrages også Bertolt Brechts værk ”Det gode menneske fra Sezuan”, som er et af Brechts store dialektiske dramaer, måske periodens mest tidsaktuelle og »optimistiske«, en fortælling, der bl.a. undersøger om det muligt at være god i en ond verden?

 

Forud for sin tid

Forestillingen er inspireret af den tyske dramatikers venskab med Karin Michaelïs.
Selve skuespillet »Jagten på det gode menneske«, spiller i Erikstruphallen den 25. november, og er en forestilling, som handler om Karin Michaelïs, som var en kvinde og kunstner med mange facetter. L
Karin Michaelïs indledte sit forfatterskab med bogen »Den farlige alder«, og sidenhen udgav hun mere end 50 bøger om blandt andet kvinderollen og erotisk begær.
For sin tid levede hun et atypisk kvindeliv som krigsreporter og kunstner. Hun var hjælpearbejder under Første og Anden Verdenskrig og skjulte en lang række flygtninge fra det nazistiske Tyskland, herunder Bertolt Brecht og hans kone, skuespilleren Helene Weigel. Michaelis byggede træhuse til dem i sin have på Thurø, hvor hun siden blev begravet.
Efter besættelsen endte hun med selv at måtte gå i eksil i USA i en længere årrække.

Gratis, men med tilmelding

Læsekredsen mødes den 4. og den 11. november, klokken 19-21.
Tilmelding til læsekredsen skal ske senest den 28. oktober via www.stevnsbib.dk/arrangementer, hvor man skal hente en gratis billet.
Tilmeldingen kan også ske på Stevns Bibliotekerne i den betjente åbningstid.
Når man tilmelder sig, så bestiller Stevns Bibliotekerne bøgerne hjem til en, lutter service, så man skal i den sammenhænge, ikke jage længe, før man finder de gode mennesker, nemlig i personalegruppen på Stevnsbibliotekerne.

sky

Skriv en kommentar