(Last Updated On: 20. august 2021)

Løsgænger Jan Jespersen, tidligere Enhedslisten, har meldt sig ind SF og melder klar til endnu en periode i kommunalpolitik.

Jan Jespersen har – indtil videre – siddet i kommunalbestyrelsen i to perioder. (Arkivfoto)

Stevns: Lokalpolitikeren Jan Jespersen har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2014. Frem til april 2021 repræsenterede han Enhedslisten, som han dog valgte at melde sig ud af, da han ikke længere var enig med partiets bestyrelse om, i hvilken retning Enhedslisten Stevns skulle bevæge sig.

Siden har Jan Jespersen siddet som læsgænger i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune, og nu har han, efter grundig overvejelse, meldt sig ind i SF og melder sit kandidatur til endnu en periode.

– Ja, det er rigtigt. jeg har meldt mig ind i SF, bekræfter Jan Jespersen i en pressemeddelelse, som blev sendt ud sent torsdag aften i sidste uge.

Her skriver Jan Jespersen videre, at han tre uger tidligere havde rettet henvendelse til et par medlemmer af SF, og spurgte til muligheden for at blive medlem af SF.

– Vi tre mødtes og talte sammen et par gange, og efter et medlemsmøde tidligere på ugen, stod det klart, at jeg nu er medlem af SF, forklarer Jan Jespersen.

Jan Jespersen har tidligere meldt ud, at han ønsker ikke at stille op til næste valg, hverken som løsgænger eller for et andet parti, selvom han før sommerferien havde fået flere henvendelser fra andre partier. Men nu har den 56-årige lokalpolitiker fra Hellested ændret holdning,

– Jeg har jo haft god tid hen over sommeren, til at tænke over tingene. Og jeg kunne bare mærke, at jeg ikke var færdig med politik. Det irriterede mig mere og mere, at fire medlemmer af Enhedslisten skulle bestemme over min fremtid i politik. Jeg blev enig med mig selv om, at jeg gerne ville lade vælgerne afgøre min politiske fremtid, forklarer Jan Jespersen og fortsætter:

– Jeg er rigtig glad for, at SF har taget så godt imod mig, og at de også synes, det er en god ide, at jeg meldte min ind i SF. Jeg har gennem alle de år, jeg har siddet i kommunalbestyrelsen, altid haft en tæt kontakt til SF, så vi er på ingen måde fremmede for hinanden.

Formanden for SF Stevns, Michael Graakjær er glad for at kunne byde Jan Jespersen velkommen i SF.

– Vi kender hinanden godt, fordi vi gennem de seneste otte år har arbejdet tæt sammen med Jan, og resten af Enhedslisten. Vi erkender, at man i politik ikke kan få opfyldt alle sine ønsker, derfor er det vigtigt for SF at forfølge selv små skridt i den rigtige retning – en tilgang som Jan deler, uddyber Michael Graakjær, som også glæder sig over, at SF nu kan få gavn af Jan Jespersens energi og erfaring.

– Det er en klar styrkelse af vores hold til kommunalvalget, slutter formanden.

Torsdag den 26. august holder SF medlemsmøde, hvor kandidatlisten til KV21 vil blive besluttet. Det står dog klart, at Michael Graakjær er spidskandidat for SF til det kommende kommunalvalg, der afholdes tirsdag den 16. november, for det blev besluttet på et vælgermøde tidligere på året. Men ved torsdagens medlemsmøde udfyldes resten af kandidatlisten.
rmh

Skriv en kommentar