(Last Updated On: 14. april 2020)

Endnu syner de ikke af meget, de ni japanske kirsebærtræer, som står ved indgangen til Store Heddinge Kirkegård. Men selvom der ikke er mange af dem, så er blomsterne stadig smukke med deres sarte lyserøde farve, der lyser op mod den blå himmel. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: I mange år er folk valfartet til Bispebjerg Kirkegård i København, når deres berømte japanske kirsebærtræer springer ud i blomst; i en lyserød himmel fuld af træets karakteristiske, fine blomster.

Helt så spektakulært er synet ikke på kirkegården i Store Heddinge – endnu – for her har træerne ikke haft tiden til at vokse sig store endnu.

Kirkegårdsassistent ved Store Heddinge Kirke, Jesper Pedersen, oplyser til Stevnsbladet, at de japanske kirsebærtræer blev plantet i efteråret 2016. Siden er de stille og roligt vokset i højden, omend den tørre sommer for to år siden satte deres vækst lidt i stå.

– Og den relativt varme vinter, vi har oplevet i år, betød at træerne gik i vækst ret tidligt, men et par kolde perioder satte dem midlertidigt i stå igen, fortæller Jesper Pedersen.

Lige nu blomstrer de lige så fint ved indgangen til kirkegården, og synet vil kun blive smukkere for hvert år der går.

Det er i år ikke muligt at besøge Kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård, da alléen er afspærret af frygt for smitte med corona.
rmh

 

Skriv en kommentar