(Last Updated On: 25. juli 2017)

Store Heddinge: I rækken af jubilæumsudstillere præsenterer Kulturloftet værker af Jeff Ibbo i udstillingslokalet på første sal over Stevns bibliotek på Kirketorvet 2.

Udstillingen åbnes med fernisering lørdag den 29. juli kl. 11, hvor alle er velkomne. Desværre er kunstneren forhindret, men Kulturloftets formand, Hans Jørgen Lund Jensen, lover, at der i løbet af udstillingsperioden arrangeres et kunstnermøde.

Jubilæumsudstillerne er alle tidligere udstillere med tilknytning til Stevns. Heriblandt Jeff Ibbo, der ikke længere er bosiddende på Stevns, men gennem sit virke stadig har tilknytning til området. Han var med til at starte CaCO3 og har i en årrække deltaget i Åbne Atelierdøre.

Jeff Ibbo, der har tegnet og malet hele sit liv, havde i mellemskolen maleren Alex Klingspor som tegnelærer.

Ibbo var i 1961-62 – inden sin uddannelse på Kunstakademiet – et halvt år på kunsthøjskole med maleren Gunnar Jensen som lærer og prøvede kræfter med et form- og fagsprog, der lå tæt op af Cobra, Jackson Pollock eller Serge Poliakoff.

Ibbo opsøgte igen Alex Klingspor og malede nu figurativt mørkemaleri i en rolig stil tæt på Poul Ekelund og Jeppe Vontilius form- og farvesprog.

Herefter blev Ibbo optaget på Kunstakademiet hos Søren Hjorth-Nielsen, der som Ibbo selv udtrykker det “gav mig lov til at ud- og indvikle mig i tidens nyopdagelse: Pop-kunsten”.

Jeff Ibbos tidlige malerier er naturalistiske med et surrealistisk islæt. Med en enkel streg males mande- og kvindeportrætter, ofte sås og ses stadig markerede konturlinjer. Udviklingen er gået mod en større forenkling af modellen og en rigere stoflig bearbejdning af billedfladen.

Ibbo har udført en række kvindestudier både som maler og grafiker med bred streg.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid indtil den 26. august 2017.

 

Skriv en kommentar