(Last Updated On: 30. august 2022)

Der går snart ikke en dag, hvor moralens vogtere, læs pressen, ikke skriver om Mee-Too, Playboys Hugh Hefner, TV-værten Jimmy Savile på BBC`s hitliste-show. Hans Egede og danskernes behandling af grønlænderne og ikke at forglemme, hvordan vi behandlede og transporterede slaverne. Muhammeds tretten koner, der alle var enker, bortset fra Aisha, der blot var seks år. Nu er turen kommet til Rejsekongen Simon Spies.

Alle er det historier om personer, der har det til fælles, at de for længst er døde. I dag opleves de af mange, som værende mere eller mindre amoralske eller umoralske. Måske i modsætning til dengang de levede, hvor alle vidste, næsten, hvad der foregik. Hvor disse for mange havde helteroller, eller ligefrem var rollemodeller. En debat der vil fortsætte, som samfundet forandrer sig. Forandrer en sket handling, lader sig ikke gøre. Så udover at forarges, kan vi måske, måske lære af fortidens synder?

Vi kunne lære dét af det, at vi taler noget mere om det, der sker i dag. Uden sammenligning til ovenstående, er det f.eks. vores behandling af de svageste i samfundet.

Kommunalbestyrelsen i Stevns, med borgmesteren og formand for Social og Sundhed i spidsen, har så mange forklaringer på, hvorfor vi behandler de gamle, som vi gør. Budgetforhandlingerne ligger lige for, og de er med udgangspunkt i tidligere tider på det nærmeste fastlagt. Med små justeringer.

Jeg får en underlig smag i munden, sammen med mange andre, når jeg erfarer, at disse budgetter bliver lavet i simple Excel ark af embedsmænd, der ikke tager udgangspunkt i de og dem, det drejer sig om. Borgernes velfærd. Hvor politikerne burde undersøge problemerne til bunds, i stedet for at stoppe undersøgelser. Det forarger mig. At nogen af de svageste i Stevns kommune bliver sat på plejehjem, hvor der mangler varme hænder, og maden kan være ugegammelt opvarmet mad, i stedet for frisklavet mad.

Alle ved vi, hvad der foregår, næsten. Historien og borgerne vil om føje år, fordømme disse handlinger.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar