(Last Updated On: 13. december 2019)

Sådan siger modtager af Stevnsprisen Inge-Lise Pedersen, og hun er noget – ikke bare for nogen men for mange – både i Dansk Handicap Forbund, Handicaprådet, genbrugsbutikken, frivillighedscentret og hos Sct. Georgs Gilderne

Inge-Lise Pedersen i sin julepyntede stue på Elisabethsvej. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Det er ikke meget væsen hun gør af sig, formanden for Dansk Handicap Forbund (DHF) Stevns-Faxe afdelingen, Inge-Lise Pedersen. Til gengæld er hendes mangeårige og ihærdige indsats i den lokale handicapforening bemærket af flere, hvilket antallet af indstillinger til Stevnsprisen 2019 da også afslørede. Ikke mindre end 5 ud af i alt 19 indstillinger var for Inge-Lise Pedersen, der de seneste 10 år har været formand for den lokale afdeling af Dansk Handicap Forbund.

Som der stod i indstillingen fra Anni Kvisgård, der er formand for DHF Køge/Roskilde, så er
’Inge Lise en ægte ildsjæl af hele hjertet og ved ikke alt det gode, hun med glæde og opfindsomhed vil hjælpe andre med. Man skal ikke ’pippe’ mange pip, før Inge Lise står klar med en hjælpende hånd. Hun er i gang fra morgen til aften – og gerne i weekenderne med’.

Det var da heller ikke en svær beslutning for Folkeoplysningsudvalget at pege på Inge-Lise som årets modtager af Stevnsprisen, og torsdag aften i sidste uge fik hun overrakt den fine pris ved en festlighed i rådhusets kantine i Store Heddinge.

Smed, spejder og tillidsmand

69-årige Inge-Lise Pedersen, der stammer fra Jægerspris, har boet på Stevns siden 1980. Sammen med sin daværende mand flyttede hun til Hellested, hvor de byggede hus og hurtigt blev spejderledere i den lokale spejderklub.

Ægteparret arbejdede også i en længere årrække sammen på HEAS Maskinfabrik, begge som smede – og hjemme i værkstedet smedede de lysestager, havelåger og udendørslamper, som de solgte på kræmmermarkeder.

– Vi gjorde alting sammen, husker Inge-Lise.

Maskinfabrikken i Tureby lukkede i 2001, og Inge-Lise afsluttede for fire år siden et langt arbejdsliv på en loddefabrik i Glostrup. Gennem mange af årene har hun været de ansattes tillidsmand, de steder hun har arbejdet.

– Ja, for jeg har altid været udadvendt, og jeg siger min mening, uddyber stevnsprismodtageren.

Kan ikke lade være

Spejderlivet er sidenhen blev udskiftet med frivilligt arbejde hos Sct. Georgs Gilderne, og i dag er Inge-Lise desuden frivillig i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Store Heddinge. Hun er også medlem af Handicaprådet i Stevns kommune og bestyrelsesmedlem i Stevns Frivillighedscenter.

– Jeg kan ikke lade være. Jeg kan godt lide at komme ud, at hjælpe andre og at være noget for nogen, forklarer Inge-Lise.

Og det gælder også hendes to voksne børn og otte børnebørn, som Inge-Lise meget gerne hjælper, når de har brug for det.

Livet går jo videre

Gennem årene har tilværelsen budt på flere svære hændelser for Inge-Lise, som har mistet to ægtefæller og sin ældste søn, og en konkurs har hun også været igennem.

– Men livet går videre. For det skal det jo, siger Inge-Lise Pedersen, der videre fortæller, at hun blev frivillig i den lokale afdeling af DHF, dengang hendes første mand blev syg efter en hjerneblødning.

Det er 11 år siden, og inden for kort tid var hun blevet en del af bestyrelsen. Da den daværende formand Ruth Larsen valgte at trække sig, tog Inge-Lise over.
– Det er jo en opgave som skal løses, og jeg var ikke nervøs ved at sige ja, for jeg havde jo en god bestyrelse af trække på, forklarer hun.

Giver oplevelser

Siden har hun haft nok at se til i DHF’s lokale afdeling, som i dag tæller 89 medlemmer.

Dels er der de månedlige arrangementer, hvor medlemmerne mødes på Mødestedet i Hårlev for at spise sammen og hygge sig.

I løbet af året arrangeres der også ture og udflugter. 30 af foreningens medlemmer har netop været på juletur i bus ind til Bakken for at spise seniorfrokost på Restaurant Bøgely.

Hver sommer arrangeres der femdagestur for medlemmerne, som både har været på Skagen og Bornholm, i Tyskland med mere. Udover medlemmer er der også deltagelse fra pårørende og en række frivillige og plejere, som hjælper de handicappede på turen.

– Det er jo derfor vi er her. For at give medlemmerne nogle oplevelser, som de ellers ikke ville opleve. Og så synes jeg også, at det er vigtigt, at de har et sted, hvor de kan mødes uden at snakke sygdom, forklarer formanden, der også understreger, at DHF er for alle.

– Alle kan blive medlem, uanset om man er handicappet eller ej, og uanset alder. Handicap registreres kun i forbindelse med vores arrangementer og ture, så jeg ved, hvilke personlige behov man har, forklarer hun.
rmh

Skriv en kommentar