(Last Updated On: 26. oktober 2021)

Der er sket et moralsk skred i måden vi behandler vores ældre på. Politikerne har på det nærmeste en maskinmæssig tilgang til de ældre. Omsorg og næstekærlighed er erstattet med regneark.

Politikerne kommer af sted med næsten alt. Minuttælling, kontrol og velfærdsteknologi, erstatter varme hænder. Ikke engang en dårlig smag i munden fik politikerne, da de vedtog ikke alene de hjemmeboende, men også de gamle på plejehjemmene skulle fodres af med gasset opvarmet mad. Hvor mange af læserne, kan forestille sig at leve udelukkende af opvarmet mad?

De ældre hører ikke til i fællesskabet. De bliver gemt væk på institutioner eller centre, mange ingen forhold har til. Hvilket gør det nemmere at fraskrive sig ansvaret, ad den vej. Så jeg vover en påstand her i valgkampen.

Hvor mange af jer kandidater, ved reelt hvad det betyder at blive gammel, hvor smag og syn forsvinder? Dårlig spytfunktion, tygge og synkebesvær. Hvorfor man drømmer om en god gammeldaws æggekage, frisklavede frikadeller, hakkebøf eller medister med sovs og ny velkogte kartofler. Svært at forstå? Ja. Prøv at spise flere dage gammelt opvarmet mad. For eksempel hele december.

Respekten for de svageste ældre og omsorgen er blevet det største svigt i vores velfærdssamfund. God valgkamp med valgflæsk, vindfrikadeller og bortfløjen and.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar