(Last Updated On: 27. februar 2015)

Udover sit arbejde er det familien og sommerhuset, der fylder i fødselarens liv
Jens-Dahl
Aut. kloakmester, Jens Dahl Jensen, Strøby, fylder 60 år den 4. marts. (Privatfoto).

STRØBY: Hænderne er skruet rigtigt på kloakmester Jens Dahl Jensen, der onsdag den 4. marts fylder 60 år. Den flittige kloakmester har de sidste 16 år haft sit eget firma på Strøby Bygade, der bl.a. udfører kloakrenovering, betonarbejde, forskellige entreprenøropgaver inden for jord- og betonbranchen samt saltning af veje rundt omkring for kommunen – tidligt som sent.
Jens Dahl Jensen er et kendt ansigt mange steder på Stevns og han en rigtig »Strøby-dreng«. Han bor på den fædrene gård med sine 20 tønder land; gården overtog han for snart 30 år siden – og her har han syv-otte fede-kvæg og en håndfuld grise. På den måde er han og fru Hanne selvforsynende, og fødselaren er ikke sen til at give udtryk for, at »eget kød smager meget bedre«.
For Jens er glad for mad. Mormor-mad. Kød, sovs og kartofler, afslører Hanne med et smil.

Jobbet og familien
Det familiære fylder også i Jens’ liv; han har sine to guldklumper, børnebørnene Martin på syv år og Thomas på to år, som datteren Cathrine gerne overlader til morfar og en tur på gården og dyrene.
Det er hyggeligt at gå en tur ned til kørerne og klø dem bag øret… sådan er det stadig for Jens – husmandssønnen – som fik sine første faglige erfaringer med faget hos Brdr. K. Hansen i Ll. Heddinge. Senere gik turen til København, hvor han arbejde som jord- og betonarbejder. Indimellem har han arbejdet af to omgange hos Jan Nielsen i Varpelev, inden han blev selvstændig.
I firmaet er der tre ansatte ud over Jens. Da firmaet fyldte 10 år og Stevnsbladet skrev om jubilæet fortalte Jens, at meget af arbejdet kommer via anbefalinger og at han har nogle gode folk:
”De er nærmest som en del af familien”. Så det med tætte relationer og gode folk, er noget Jens er meget glad for – og som selvstændig er det guld værd at være god til at »netværke«.

Sommerhus, jagt og havbad
Når den travle mester skal slappe af – ja, så er det i sommerhuset.
Det gamle sommerhus på Svalemosevej i Strøby Ladeplads har Jens revet ned og fødselaren har bygget et nyt ferieparadis. For han elsker sit sommerhus, sin hængekøje og feriedagene, de skal helst tilbringes i sommerhuset, hvor fra Jens også kan smutte ned til vandet og bade. Den driftige fødselar er ikke vinterbader, men nyder gerne et forfriskende havbad fra maj til september. Det med lange ferier og som betyder, at Jens skal ud over Prambroen – er ikke noget Jens ynder; dog har han ladet sig lokke en tur til Polen – uden Hanne – for nogle år tilbage sammen med Husmoderforeningen for Varpelev-Hårlev og så er han i øvrigt også en ivrig jæger og formand for Strøby Jagtforening. Hver weekend fra oktober til og med januar er Jens på jagt – så det er ikke kun arbejdet, som fylder.
Fødselsdagen fejres under private former.     cs

Skriv en kommentar