(Last Updated On: 28. februar 2020)

Forfatter med mere, Jesper Jørgensen, med sit flotte værk om Gjorslev Slot. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Gjorslev Gods: Forfatter, musiker, producer, lokalhistoriker, fotograf og meget andet, Jesper Jørgensen, kan opleves som foredragsholder torsdag den 5. marts kl. 19:30 på Østsjællands Museum.

Vidende lokalhistoriker

Jesper Jørgensen tager denne aften interesserede med til en overraskende rejse i den historie der har formet Gjorslevs Gods gennem de sidste 600 år.

Jesper Jørgensen har været kustode på godset i 13 år og har forsket i dets historie i mere end 30 år. Og hvis der er nogen, der ved hvad der gemmer sig af anekdoter i krogene på de fjerneste værelser på godset, så er det Jesper Jørgensen.

14 år: Storslået værk

I 2018 udgav han et storslået værk om Gjorslev Slot, som fortalte stort og småt om det 600 gamle middelalderborg på Stevns.

14 år tog det Jesper Jørgensen at skrive den flot indbundne bog på 480 sider om Gjorslev, som både indeholder en bygningsarkitektonisk og en historisk gennemgang, suppleret med mange flotte fotos samt kort og oversigter over godset.

Den mastodontiske bygning på Stevns er spækket med royale historier.

Historiske personligheder

Af navn er godset meget kendt, ikke alene for borgere på halvøen, men af hele Danmark.

Især når det nævnes, at nogle af Gøngehøvdingen mest spændende begivenheder tænkes udspillet netop her. Gjorslev blev opført med tilladelse af Dronning Margrethe 1., hvilket i sig selv er ret exceptionelt taget i betragtning af dronningen var mest kendt for at rive borge ned, fortæller Jesper Jørgensen, der ved alt om de biskopper, konger, dronninger og mægtige herremænd har befolket de store sale på Gjorslev Gods i alt sin tid.

Billet og herregårdsvin

Det er beretningen om dem og deres spændende liv, som man kan opleve i hans foredrag, som ledsages af et farverigt og omfattende billedmateriale.

Vil man have en interessant og hyggelig aften i selskab med Jesper Jørgensen, så skal man sætte kryds i kalenderen ved torsdag den 5. marts kl. 19.30-21.30.

Det foregår på Østsjællands Museum, Rådhusvej 2, i Faxe, og koster 95 kr., men så for man foruden spændende historier også et glas vin med, som nok både biskopper, konger og herremænd ville have sat pris på.
sky

Skriv en kommentar