(Last Updated On: 28. april 2022)

Er udtaget til Danmarksmesterskaberne i hundedressur.

Jonna Andersen træner med Chili. (Privatfoto)

Sport: Den stevnske landsby Holtug er et skatkammer af spændende overraskelser som f.eks. Grønningen med sheltere og træskulpturen af Klintekongen, kirken med runeindskrift, den tidligere rytterskole, der nu er forsamlingshus og meget andet.

Men Holtug huser også DCH Stevns, som står for kommunens lokalafdeling af Danmarks civile Hundeførerforening.

Nordisk Mesterskab?

Et af DCH Stevns’ medlemmer, Jonna Andersen, er med hunden Chili, udtaget til Danmarksmesterskaberne, som afvikles i Esbjerg den 30. april til 1. maj.

Det er sket blot efter 2 konkurrencer, én i lille nordisk med oprykning til nordisk, og én i nordisk udtaget til DM, forklarer Tina Hessellund, bestyrelsesmedlem i DCH Stevns.

Jonna Andersen er i forvejen Sjællandsmester, og er i fuld gang med at træne op til DM, hvor der er et fuldt program over 2 dage, og hvor de bedste i Danmark er med.

De tre bedste fra DM går videre til Nordisk Mesterskab, der hvert år går på skift i de 4 nordiske lande, Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Svær disciplin

I disciplinen ”Nordisk” skal man gå et 2 km langt spor i skov, hvor der er 8 naturpinde som hunden skal finde, oplyser Tina Hessellund og uddyber:

– Hunden skal selv finde sporet i et opstartsfelt der er 35 m bred og 50 m langt. Man får påvist midten af opstartsfeltet og derud fra skal hunden så finde sporet. Der er 8 naturpinde på sporet, hvor slutpinden er dobbelt så stor som de øvrige, på den måde ved man også at sporet stopper her. Man har 1 time til at gennemføre sporet, og når man finder slutpinden, skal konkurrencelederen tilkaldes. Misser man slutpinden er sporet desværre 0 point, fortæller Tina Hessellund, men det er ikke ”bare” det, der kræves.

– Herefter skal man gennemsøge et felt 50 x 50 meter, hvori der ligger 4 genstande som hunden skal finde, de er på størrelse med en barnesko. Dette skal hunden gøre inden der er gået 5 minutter. I stuedressuren er der en fællesdæk, hvor hunden skal ligge sig ned og føreren gå væk i 3 minutter, mens hunden skal blive liggende. Der er også discipliner med indkald og apportbuk som vejer 2 kg og skal kastes 5–10 meter væk, og meget andet, lyder det fra Tina Hessellund, der glæder sig til følge Jonna og Chili i den kommende weekend.

Stævne i Holtug

Lørdag den 7. maj afholder DCH Stevns hjemme en landskonkurrence i Agility, hvor alle er velkommen til at opleve super dygtige hunde og deres ejere.

Agility er en hundesport, hvor det især drejer sig om hurtighed, præcision og ikke mindst smidighed. En agilitybane består af en række forhindringer såsom; spring, tunneller, slalom og flere forskellige balanceforhindringer. Ejeren skal via kropssprog og verbale kommunikation, guide hunden gennem den rigtige bane, både i den hurtigste tid og med færrest fejl.

Danmarks civile Hundeførerforening på Stevns kan findes på Holtug Bygade 37A i Holtug. Det er i forlængelse af Grønningen, hvor der er en flot hundebane.
sky

Skriv en kommentar