(Last Updated On: 23. juli 2018)

Begge fyr er bygget i kridtsten. Forrest er det gamle fyr, mens det nyere og mere iøjefaldende fyr på 27 meter tårner op i baggrunden. Det er bygget i årene 1877-78 og blev taget i brug i 1878. (Foto: Stevns Kommune)

Tommestrup: På fyrområdet ved Stevns Klint står ikke bare ét, men to fyr. Det ældste, og mindste, er monteret på fyrmesterboligen, og blev opført i årene 1816 til 1818. Fyret blev taget i brug i 1818, og kan således fejre sit 200 års jubilæum i år, heraf 60 af årene som aktivt fyr.

Med sin placering 41 meter over havets overflade kunne lyset ses helt fra Rundetårn i København. I 1878 overtog et nybygget 27 meter højt fyr opgaven, og det var på lang afstand synligt for de nye og hurtige dampskibe

200-året bliver markeret med et jubilæumsarrangement onsdag den 1. august fra kl. 16, hvor Stevns Kommune er vært med god hjælp fra de frivillige fyrvagter på Stevns Fyrcenter samt Stevns Naturcenter.

Taler, musik og en tur op i fyret

Udvalgsformand for Arbejdsmarked-, Erhverv – og Turisme, Mikkel Lundemann Rasmussen (K), vil skyde et hyggeligt program i gang, hvor bl.a. den unikke svenske visesangskriver Sofie Livebrant vil optræde med store dele af sit album, Lighthouse Stories. Det er ikke første gang, at den svenske sangerinde giver koncert ved Stevns Fyr. Hun har en stor forkærlighed for fyrtårne, og har givet adskillige koncerter i både Skotland, Norge, Sverige og Danmark.

Den akustiske koncert er gratis, og man skal selv medbringe tæpper eller stole.

Der vil endvidere være mulighed for late-night ture oppe i fyrtårnet samt gratis guidede ture rundt på området. Der bliver mulighed for at vælge mellem tre forskellige ture; Naturturen, Kulturhistorisk Tur og Koldkrigsturen.

Gratis og for alle

– Mad og drikke leveres af den gode Livsnyder og Bonderøv, der sørger for, at god mad og drikke kan købes under hele dagen. Vi henstiller til, at folk ikke selv medbringer mad- og drikkevarer, siger Morten Svarre Andersen, der er kulturkonsulent i Stevns Kommune.

Alle er inviteret og det er gratis at deltage både til koncerten og på de guidede ture. Tilmelding er ikke nødvendig.
rmh

Jubilæumsprogram

Onsdag den 1. august kl. 16-21

  • Kl. 16.00 – Arrangementet åbnes
  • Kl. 16.30 – Tale ved udvalgsformand for Arbejdsmarked-, Erhverv – og Turisme, Mikkel Rasmussen (K)
    samt tale ved Naturstyrelsen.
  • Kl. 16.50 – Gratis guidede ture rundt på området
  • Kl. 18.00 – Koncert med svenske Sofie Livebrant
  • Kl. 20.00 – Late-night tur i fyrtårnet
  • Kl. 21.00 – Tak for i aften

 

Skriv en kommentar