(Last Updated On: 4. december 2018)

Højerup: Traktørstedet Højeruplund, Klinteshoppen og Stevns Fødevarenetværk indbyder søndag den 9. december til et helt særligt julemarked – Julemarked for De Kræsne.

Hele dagen fra klokken 10 til 16 er der åbent på traktørstedet, hvor 40 udvalgte kunsthåndværkere og fødevareproducenter fra Stevns tilbyder deres kvalitetspro-dukter.

Kunsthåndværk, brugskunst og fødevarer

De besøgende finder keramik, foto og illustrationer fra de stevnske kunstnere Vicki Kolby, Sabine Kleinhout, Katrine Hauerslev Rostén og Ulla Thornberg. Anette Sjølund og Bente Ansholm viser malerier med stevnske motiver. Annemarie Colding, Linda Jodehl og Astrid Munck møder op med smykker.

Der er frugt og syltede sager fra Engvang, krydderurter fra Urtopia, grøntsager fra Klippingegård og røgvarer og æbleflæsk fra Livsnyderen og Bonderøven. Teadrops og Køge kafferisteri byder på smagsprøver af te og kaffe, og hvis man ønsker noget stærkere, er der også smagsprøver hos JP Vin. Stevns urter præsenterer olier og urter, og i den gule bil er der oste og delikatesser, Nørby har økologiske grøntsager med og prisbelønnet brød og bagværk findes hos Karisebageren.

Inger Jepsen medbringer sin tekstilkunst. Gaver til juletræet finder man også hos Min Taske, hos Elviras Kunsthåndværk og i Susannes pileflet. Dem, der vil forkæle sig selv, finder håndskårne piber hos Skovbo piber, sølvting fra Holtug Smykker eller en pose brændte mandler hos Anne fra Ankers Tivoli. Sejer Folke har flotte skærebrætter, Ole Træ-drejer fine træskåle og Børstenbinderen koste og børster til et hvert formål.

Bøger og skarpe knive

For dem, der går efter bøger, er det måske værd at besøge Østsjællands Museums stadeplads, hvor der er udsalg af bøger om Stevns og andre varer fra museumsbutikken eller hos Charlotte Blay, der sælger værker med udgangspunkt i Gjorslev.

Man kan opleve kunstsmeden Kasper Pedersen smede spændende knive, økser og anden brugskunst på markedet. Han kan også hjælpe med at gøre den sløve køkkenkniv skarp igen og klar til julen.

Gran, gevinster og gratis parkering

Juletræer og pyntegrønt sørger AIK Strøby fodbolds juletræssalg for, i Ida’s shop er juledekorationer, og Lone Krabbes papirkunst er lige til at hænge på juletræet.

Der er også gevinster til De Kræsne. Alle stadeholderne har doneret gaver til et lotteri, som de besøgende kan købe lodder til på dagen. Gaverne er udstillet på trak-tørstedet.

Den kræsne gane kan naturligvis blive tilfredsstillet, for traktørstedet byder på frokostplatte, flæskesteg, æbleskiver, vafler, samt kolde og varme drikke.

Der er fri entré og parkering på Højeruplund under julemarkedet.

(Arkivfotos: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar