(Last Updated On: 30. november 2021)

Højerup: Søndag den 12. december genoplives Julemarked for De Kræsne efter coronapause.

Små søde keramikfigurer, skåle og krus. Alt sammen fra keramiker Ulla Thornberg. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Julemarkedet, som i år afholdes i år i den gamle museumsbygning, er blevet en stevnsk tradition med over 1.000 gæster. I år vil 34 lokale kunsthåndværkere, fødevareproducenter, håndværksspecialister og kulturformidlere fra Stevns tilbyder deres kvalitetsprodukter.

Traditionerne holdes i hævd

Julemarkedet satser på kvalitetsprodukter indenfor kunsthåndværk, fødevarer, håndværksspecialiteter og kultur. Julemarkedet tiltrækker et kræsent publikum, der sætter pris på en søndagsudflugt med en bid brød i det smukke gamle traktørsted ved Højeruplund eller kaffe og æbleskiver i museumsbygningen. Dermed lægger julemarkedet sig i tråd med de mange andre arrangementer, der i over hundrede år har trukket gæster til Højeruplund fra nær og fjern.

Stadeholderne spænder vidt fra keramiske værker, fotokunst, tekstilkunst, smykker, akvareller, træarbejder, møbelkunst, glaskunst, origami, pileflet, maleri, hånddyppede lys, smykker, blomsterdekorationer, bøger og kvalitetstryk til frugt, grøntsager, marmelader, syltede sager, ost, spegepølser, vin, spiritus mm.

I bygningen bag museet kan de besøgende opleve arbejdende værksteder og oplever hvordan pastelkridt, trækunst og flet fremstilles.

Mellem bygningerne kan de besøgende glæde ganen med brændte mandler og candyfloss m.v. købe de gode oste til julebordet.

På grund af det stigende smittetal skal besøgende vise coronapas. Der vil være håndsprit ved hver bod. For at sikre plads nok til at holde afstand er antallet af udstillere i år lidt færre end de forrige år.

Skriv en kommentar