(Last Updated On: 3. december 2019)

Klasseværelset var torsdag aften omdannet til et nisseværksted, hvor alle gaverne blev fint pakket ind. Bagefter var der æbleskiver og kakaomælk. (Fotos: Morten Rasmussen)

Strøby Egede: December er for de fleste børn en dejlig tid med masser af hyggelige traditioner og samvær med familien. Og for mange er det også en tid med både kalender-, advents- og julegaver i rigelige mængder.

Men julen handler ikke kun om at modtage, det handler også om at give, og det var lige præcis hvad eleverne i 4.A på Strøbyskolen havde travlt med torsdag eftermiddag i sidste uge.

Efter skole mødtes de sammen med deres forældre til det årlige julehyggearrangement i klasseværelset. Der blev traditionen tro spist æbleskiver og drukket kakaomælk, men i år havde eleverne også travlt med at pakke julegaver ind.

Gaver til udsatte børn

Omkring 30 julegaver blev det til, pænt pakket ind og med fine til og fra-kort. (Foto: Morten Rasmussen)

Hver især havde eleverne taget en gave – eller flere – med hjemmefra, som de gerne ville give videre til et andet barn.

For desværre er det ikke alle børn i dagens Danmark, der har de samme glade og forventningsfulde oplevelser i juletiden. Det ved Sanna Rasmussen, der er stifter af den frivillige organisation Familiestøtten, alt om. Sammen med et hold af frivillige hjælper hun hver år adskillige udsatte børnefamilier med at gøre en trængt hverdag lettere.

Det var derfor med stor taknemmelighed, at hun modtog de 30 fint indpakkede julegaver fra eleverne i 4.A på Strøbyskolen, som hun nu glæder sig til at give videre.

– Vi synes, at det er en meget fin måde at vise vores børn, at det ikke bare handler om at modtage, men at man både skal give og tage, fortæller Morten Rasmussen fra klassens forældreråd.

Om Familiestøtten

Familiestøtten er en frivillig organisation, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier i Danmark.

Gennem Familiestøtten, der blev stiftet i 2013, kan udsatte børnefamilier blive matchet med en donationsfamilie, som løbende donerer det tøj og legetøj børnene er vokset ud af, til børnene fra modtagerfamilien.

Familierne bliver matchet, så børnene fra donationsfamilien er af samme køn, men nogle år ældre, således at der altid vil være alderssvarende tøj at arve.

I september i år rundede organisationen familiematch nummer 1000.
rmh

Skriv en kommentar