(Last Updated On: 10. december 2020)

Musikanmeldelse af Tommy Ebbesen, (Fotos: Martin V. Andersen)

Traditionen tro havde Spilledåsen i Store Heddinge tirsdag den 8. december sin sædvanlige afslutning på efterårssæsonen med julemusik.

De foregående år har det hovedsageligt været bigbands med diverse kendte sangere, der har blæst publikum omkuld med al den råstyrke, som et 18 mands blæseensemble kan frembringe – og det er ikke så lidt.

Bestyrelsen havde så dette år valgt at prøve noget nyt med mere afdæmpet julehygge og muligheder for fællessang. Fællessang blev det desværre ikke til, da coronaepidemien stadig hærger det ganske land. Julehyggen kunne covid19 dog heldigvis ikke infiltrere og ødelægge.

Bryan Rice var valgt til at forestå udbredelsen af juleglæden, og som han selv siger:

”Til mine julekoncerter vil jeg invitere til julehygge og gøre mit til, at alle går derfra med juleglæden i hjertet”.

Men kunne en popsanger leve op til sine egne forventninger. Manden er jo mest kendt for megahittet ”No Promises” og andre tilsvarende melodier og har ikke før nu vovet sig over i julemelodiernes verden. Men det nuværende julehit ”Ønsketid” kan måske skabe grobund for nye karrieremuligheder.

Efter publikums reaktion at dømme tog de godt imod denne udbredelse af følelser og kærlighed skabt af julens toner og ord og dermed en dejlig julestemning. De 95 fremmødte, som for tiden er fuldt hus, hyggede sig med en meget talende Bryan Rice, der ind imellem numrene causerede om de valgte sange – sange som indkapsler julen. Der blev mest talt om nærhed, sammenhold, eftertænksomhed og hygge, men også om den tristhed nogen kan føle, når man ikke har nogen at være sammen med i højtiden. Det blev også pointeret, at julen er fællessang, men da sang ikke er tilladt, blev publikum opfordret til at klappe med på melodierne – så der blev klappet en del.

Sangene blev akkompagneret af en rytmegruppe, hvor det kunne have været godt med en basguitar for at fuldende lydbilledet. Vi fik hørt kendte sange som ”Merry Christmas”, ”Homeless Heart”, ”Når sneen falder”, ”Når du ser et stjerneskud”, ”Ønsketid” m. fl. ”Ønsketid”, som han har skrevet til sin lille datter, fortæller om den magiske virkning, samværet med børn har på julen.

Uden for julerepertoiret skulle vi ikke snydes for enkelte af hans egne sange, sluttende med nummeret ”No Promises”, som har været med til at skabe hele hans karriere. Den har så stor betydning for ham, at han har fået tatoveret en kode på sin underarm, så han kan scanne den med sin telefon og få afspillet en 30 sekunders melodistump.

Efterfølgende gik publikum opstemte og glade hjem med julens toner i ørerne.

Skriv en kommentar